Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Οι... 90 εμπειρίες και η... "δωρεάν" επικοινωνία (πλέον ΦΠΑ)

Την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με «τας διαρροάς» (κατά τας γραφάς), ετοιμάζεται η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ να μοιραστεί με τους κοινούς τουριστικούς και μη θνητούς τα σχέδιά της για την προβολή του ελληνικού τουρισμού. Μόνο που...

...μέχρι τώρα, έχει προκληθεί μια κάποια σύγχυση για το θέμα – και έχουμε και εμείς μερίδιο ευθύνης- καθώς προκύπτουν αντικρουόμενες πληροφορίες και στοιχεία.
Εμείς πρώτοι, εδώ, δώσαμε κάποιες βασικές πληροφορίες για το πρόγραμμα προβολής, όπως παρουσιάστηκε στους Διευθυντές Εξωτερικού του ΕΟΤ.
Μετά, διαβάσαμε στο «Βήμα», εδώ, ενα ρεπορτάζ που συνέχιζε τη δική μας εικόνα, με περισσότερες λεπτομέρειες, με κεντρικό μήνυμα «όλα τζάμπα» και με γαρνιτούρα real people, real time και να μην πούμε τι άλλο real.
Μόλις προχθές, ο ΕΟΤ προκήρυξε, λέει, διαγωνισμό για την επιλογή -με κριτήριο την καλύτερη τεχνική και οικονομική προσφορά- αναδόχου για τη σύνταξη μελέτης που αφορά στην εξειδίκευση του σχεδίου μάρκετινγκ για τον τουρισμό (περίοδος 2010-2012). Ανώτατο ποσό πληρωμής έχουν ορισθεί τα 190.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.
Θέμα που «τσίμπησε» βεβαίως ο Στάθης Κουσουνής στην «Καθημερινή», εδώ  και συνδυάζοντας το και με άλλες πληροφορίες έδωσε μια σαφέστερη εικόνα του τι προβλέπει το νέο επικοινωνιακό σχέδιο Γερουλάνου. Μόνο που διαφέρει αρκετά από ό,τι έχει πει μέχρι τώρα...
Έτσι προέκυψαν και όλα αυτά περί... 90 εμπειριών και δέκα σεναρίων.
Όσο για το κατά πόσο χρειάζεται «εξειδίκευση» ύψους 190.000 ευρώ (!), ενώ μέχρι τώρα η πολιτική ηγεσία ου ΥΠΠΟΤ έλεγε και ξαναέλεγε ότι έχουμε πληρώσει 2 εκατ. την στρατηγική μελέτη για το branding του Τουρισμού που τα έχει όλα σχεδόν έτοιμα και ότι δεν χρειάζεται να δώσουμε και άλλα χρήματα, θα το διαπιστώσουμε στην πορεία του διαγωνισμού...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου