Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

«Οι ανταποκριτές του…ΕΟΤ;» ΙΙ


Έχουμε νεότερα και υπάρχουν και δύο εκδοχές. Η «επίσημη», ας πούμε και αυτή που κυκλοφορεί στον τουριστικό, πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο. Κατ΄ αρχάς, έχουμε και λέμε: Πρόκειται…

…όντως, για τουλάχιστον έξι περιπτώσεις ανταποκριτών της ΕΡΤ, οι οποίοι προσλαμβάνονται με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας ως επιτόπιο προσωπικό των γραφείων Εξωτερικού του ΕΟΤ στις χώρες όπου διαμένουν. Όπως είπαμε και το πρωί, δεν υπάρχει εκπομπή «Ανταποκριτές» όπως λανθασμένα αναφέρθηκε.
Η «επίσημη» εκδοχή, τώρα, που επικαλούνται σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις οι ιθύνοντες νόες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και της ΕΡΤ, είναι ότι κρίθηκε ότι οι εν λόγω δημοσιογράφοι, λόγω της μακράς εμπειρίας, της πολύχρονης διαμονής τους και της πολύ καλής δικτύωσής τους στις εν λόγω χώρες, θα μπορούσαν να προωθήσουν και να υποστηρίξουν αποτελεσματικά την εκστρατεία «You in Greece» σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΤ και τον ΕΟΤ…
Παράλληλα, ο ΕΟΤ ή το ΥΠΠΟΤ (ανάλογα ποιος μιλάει για αυτό σε ποιόν), με την κίνηση αυτή, εξυπηρετεί και την ΕΡΤ η οποία έχει… μείνει χωρίς ανταποκριτές σε σημαντικές χώρες, λόγω της λήξης των συμβάσεών τους.
Η άλλη εκδοχή, προσπερνά τα παραπάνω ως ένα εύρημα για μία «έξωθεν καλή μαρτυρία», κοντοστέκεται στο τελευταίο και προσθέτει το ερώτημα: «μήπως, κατά σύμπτωση φυσικά, οι συγκεκριμένοι ανταποκριτές βρίσκονται σε περιοχές όπου το αυτό και το επόμενο διάστημα είναι προγραμματισμένη αυξημένη πρωθυπουργική και κυβερνητική δραστηριότητα;».
Τυχαίο; Ας ερωτηθεί ο Π. Γερουλάνος, διότι όποια εκδοχή και αν επιλέξει κανείς,  σε αυτόν αποδίδεται η ιδέα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου