Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Thomas Cook: Περικοπές λόγω... απογείωσης εξόδων

Σε δραστικές περικοπές των δαπανών του στη Μ. Βρετανία υποχρεώνεται ο Thomas Cook, μετά την ανακοίνωση ότι το κόστος στη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν περίπου 10 εκατ. λίρες…


…υψηλότερο από ό,τι αρχικώς αναμενόταν, εξαιτίας κυρίως της αεροπορικής εταιρίας.
Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η εταιρία προχώρησε στην πολυσυζητημένη κίνηση μείωσης του 5% των τρεχόντων συμβολαίων με τα ξενοδοχεία σε άρκετούς προορισμούς μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Στη Βρετανία οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2010 υποχώρησαν κατά 1%, σε ετήσια βάση, ποσοστό ανάλογο με τις μειώσεις στην δυναμικότητα, ενώ ο μέσος όρος στην τιμή πώλησης αυξήθηκε κατά 3%.
Ο οργανισμός, παράλληλα, χαρακτήρισε το ξεκίνημα της θερινής περιόδου “ενθαρρυντικό” καθώς οι κρατήσεις στη χώρα αυξήθηκαν κατά 4% και η μέση τιμή πώλησης κατά 1%.
Οι κρατήσεις στο διάστημα των τελευταίων 4 εβδομάδων κινήθηκαν ανοδικά κατά 13%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.
Επιπλέον, οι κρατήσεις για το πρόγραμμα στη Βρετανία αγγίζουν προς το παρόν το 34%, ποσοστό υψηλότερο κατά 1% σε σχέση με το 2009, ενώ οι πρόωρες κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2011 εμφανίζονται ενισχυμένες κατά 9% με τη μέση τιμή αυξημένη κατά 4%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου