Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

«Όμηροι» για τρεις υπογραφές 50.000 εργαζόμενοι και ξενοδόχοι!

Στον «αέρα» ή για την ακρίβεια, στη «δίνη» υπουργικών παιγνίων και «ανακατατάξεων» παραμένει, τέλη Σεπτεμβρίου πια, το φλέγον, για τα ξενοδοχεία και χιλιάδες εργαζόμενους, ζήτημα της επιδότησης εισφορών. Παρά τις...

... επίσημες ανακοινώσεις του ΟΑΕΔ στις αρχές Αυγούστου, η απαιτούμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση δεν έχει υπογραφεί ακόμα, με αποτέλεσμα να επικρατεί σύγχυση, αβεβαιότητα και εκνευρισμός τόσο μεταξύ των ξενοδόχων που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα όσο και μεταξύ των χιλιάδων εργαζομένων που το περιμένουν εναγωνίως.
Πρόκειται για το πρόγραμμα για τη διεύρυνση της  τουριστικής περιόδου το μήνα Σεπτέμβριο, με την πλήρη επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την επαναπρόσληψη 50.000 ανέργων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Στόχος του προγράμματος είναι η απασχόληση 50.000 ξενοδοχοϋπαλλήλων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εποχικής ή συνεχούς λειτουργίας για ένα επιπλέον μήνα, με κίνητρο την επιχορήγηση του συνόλου των  εργοδοτικών ασφαλιστικών.
Το ποσό της επιχορήγησης θα καλύπτει το 100% των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) για το μήνα Σεπτέμβριο του 2010  για κύρια και επικουρική ασφάλιση, καθώς και στις ασφαλιστικές εισφορές εκείνων που το ΙΚΑ εισπράττει ή συνεισπράττει υπέρ Φορέων και Κλάδων Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και του ειδικού λογαριασμού ξενοδοχοϋπαλλήλων . Το συνολικό κόστος του προγράμματος θα ανέλθει στο ποσό των 25.000.000 ευρώ.
Ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι οι εποχιακά άνεργοι οι οποίοι επαναπροσλαμβάνονται από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, καθώς και οι άνεργοι που  προσλαμβάνονται για να καλύψουν, ενδεχομένως κενές - λόγω της μη ύπαρξης εποχικών ανέργων - ή επιπλέον εποχικές θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου