Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Διαβάσαμε (Από πρωτοσέλιδο, στα... "ψιλά" η υπόθεση Πεντελικόν)

Όταν κυκλοφόρησαν οι πληροφορίες για το Πεντελικόν και την υπαγωγή του στο άρθρο 99, το θέμα έγινε «πρωτοσέλιδο» σε εφημερίδες, ραδιοτηλεοπτικά, sites blogs κοκ. Τώρα που «βγαίνει», όμως, περνάει στα «ψιλά»…


… ακόμα και από την «Καθημερινή», την μοναδική εφημερίδα που κράτησε πιο σωστή στάση και είχε από την αρχή και τη θέση της εταιρίας.
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, λοιπόν, η εταιρεία «Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις ΒΑΡΔΗΣ Α.Ε.» ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου «Πεντελικόν» προχώρησε, χθες, σε δύο νομικές ενέργειες για την έξοδο της από τις διατάξεις του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007 του νέου Πτωχευτικού Κώδικα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο εκπρόσωπος της εταιρείας αξιοποίησε το άρθρο 101 του Νόμου 3858/2010 το οποίο ορίζει ότι «σε περίπτωση άρνησης του έργου από το ορισθέντα μεσολαβητή με την επιφύλαξη εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 386 του Κώδικα Πολιτικής δικονομίας ή παραίτησης του, το πτωχευτικό δικαστήριο αυτεπαγγέλτως θέτει τέλος στη διαδικασία συνδιαλλαγής».
Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε παραίτηση ο μεσολαβητής που είχε ορισθεί από το δικαστήριο κατόπιν επιθυμίας της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Πεντελικόν και με τη συναίνεση της Alpha Bank κύριας πιστώτριας Τράπεζας.
Με την ενέργεια αυτήν η «Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις ΒΑΡΔΗΣ Α.Ε.», ουσιαστικά, βρίσκεται εκτός του άρθρου 99. Όμως θα πρέπει να περιμένει τυπικά, τουλάχιστον, μία εβδομάδα την εξέταση της σχετικής αίτησης που επίσης, κατατέθηκε για την έξοδο της από το άρθρο 99.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου