Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

"Βράζει" η Γενική Γραμματεία Τουρισμού! ΙΙ

Και μετά, στους προθαλάμους υπουργών, υφυπουργών και λοιπών, λένε για εμάς ότι κάνουμε «αυστηρή κριτική». Με βαρείς χαρακτηρισμούς και σκληρότατη γλώσσα, διαμαρτύρεται ο
Σύλλογος Υπαλλήλων του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης εναντίον σύσσωμης της ηγεσίας του!

Κινούμαστε πολλά χρόνια στον τουριστικό κόσμο, αλλά ομολογουμένως τόσο σκληρή και έντονη ανακοίνωση Συλλόγου εναντίον πολιτικής ηγεσίας δεν θυμόμαστε. Γεγονός που καταμαρτυρεί ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Γενική Γραμματεία, όπως σημειώναμε και εμείς χθες, έχει φθάσει τους υπαλλήλους στα όρια της υπομονής και της ανοχής τους.
«Η ανύπαρκτη παρωδία πολιτικής ηγεσίας- διοίκησης του Υπουργείου και της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού, εξακολουθεί να υφίσταται παρά το γεγονός ότι σήμερα εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού» ξεκινά η ανακοίνωση και συνεχίζει:
«Ένας Υπουργός ο οποίος δεν υπογράφει σημαντικά έγγραφα επί τρίμηνο. Η απόφαση για το πρόγραμμα «Πράσινου Τουρισμού» που βρίσκεται άραγε; Θα υπογραφεί ίσως για το επόμενο έτος. Μόλις πριν λίγες μέρες επεστράφη απόφαση που είχε σταλεί τον Νοέμβριο του 2009. Συγχαρητήρια για την ταχύτητά σας!!!!
Υπογράφονται αλλαγές διευθύνσεων σε υπαλλήλους, με αδιευκρίνιστα κριτήρια και εκδιώκονται κομματικά συνδικαλιστές ενώ αποσπάται υπάλληλος από άλλο υπουργείο (ελέγχεται η νομιμότητα της απόφασής του) – ο οποίος καταγγέλθηκε από την ίδια του την παράταξη – εκβιάζοντας και απειλώντας, μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2009, μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας. Παράλληλα τοποθετείται με ανάθεση Προϊσταμένου τμήματος κατηγορίας ΤΕ ενώ υπάρχουν υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ με βαθμό Α’ που θα μπορούσαν σύμφωνα, με το οργανόγραμμά μας να καλύψουν τη θέση.
Ένας υφυπουργός που σε πρόσφατη και μοναδική συνάντησή μας το μόνο που μας είπε επί της ουσίας είναι ότι ενδέχεται να μεταφερθούμε στο Ρέντη, προφανώς χωρίς να γνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα στατικότητας του κτιρίου.
Ένας Γενικός Γραμματέας που ανενδοίαστα παραμένει χωρίς αρμοδιότητες και θεωρεί μείζον θέμα μόνον την επιβολή της πρωτοτυπίας της τήρησης βιβλίου εισόδου-εξόδου για τους υπαλλήλους, κατά παρέκκλιση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα.
Ένας Γενικός που χρησιμοποιεί ιδιώτες ως συμβούλους οι οποίοι όμως μεταφέρονται με υπηρεσιακά αυτοκίνητα, παρεμβαίνουν στους υπηρεσιακούς παράγοντες και δίνουν κατευθύνσεις και εντολές, αντιμετωπίζοντας την υπηρεσία σαν «παιδική χαρά» στην οποία έχουν γίνει μόνιμοι επισκέπτες, παρά την πιστοποιημένη επιστημοσύνη τους, για να περνούν την ώρα τους και να διασκεδάζουν».
Και άλλα πολλά και διάφορα για άλλα προβλήματα όπως οι νέες περικοπές μισθών και δεδουλευμένων, για τις κατασκηνώσεις των παιδιών των εργαζομένων κ.α..
Έχει και συνέχεια το ζήτημα, όμως, για την οποία θα σας ενημερώσουμε με λεπτομέρειες αργότερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου