Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΥΠΠΟΤ: "Μαγειρέματα" με κύριο πιάτο τα... Γραφεία Εξωτερικού

Τους «ασκούς τους Αιόλου» πάει να ανοίξει στο θέμα των Γραφείων Εξωτερικού του ΕΟΤ η πολιτική ηγεσία ΥΠΠΟΤ, καθώς φαίνεται να ετοιμάζει μεγάλες ανακατατάξεις προσωπικού...

...με απολύσεις, σε πρώτη φάση, μεταξύ των επιτόπιων υπαλλήλων που υπηρετούν σε όλα τα Γραφεία του Οργανισμού, είτε αυτά κλείσουν είτε όχι.
Στη συνέχεια, βέβαια, εξετάζεται η δυνατότητα επιλεκτικών προσλήψεων, πέραν της προβλεπόμενης διαδικασίας κάλυψης θέσεων με αποσπάσεις μόνιμων υπαλλήλων από τον ΕΟΤ ή τη Γενική Γραμματεία Τουρισμού.
Μια μέρα μετά την έκτακτη σύσκεψη των Προϊσταμένων των Γραφείων Εξωτερικού, υπό τον Π. Γερουλάνο, με την επιστροφή τους στα Γραφεία τους, χθες, τους περίμενε έγγραφο από την αρμόδια Διεύθυνση, με το οποίο τους ζητείται να αποστείλουν τα προβλεπόμενα και ισχύοντα βάσει τοπικής νομοθεσίας για τη λύση συμβάσεων εργασίας επιτόπιου προσωπικού και για τις προβλέψεις αποζημιώσεων σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας του Γραφείου.
Ζητούνται, επίσης, τα προβλεπόμενα για τις προσλήψεις επιτόπιου προσωπικού, π.χ. κατώτερα όρια μισθοδοσίας κ.λπ..
Όπως φαίνεται, η υπόθεση των Γραφείων Εξωτερικού έχει αρχίσει και βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΤ και όλες οι υπάρχουσες πληροφορίες δείχνουν ότι οι βασικές αποφάσεις έχουν ληφθεί και επιχειρείται η δρομολόγηση τους, με το μικρότερο, δυνατόν, πολιτικό κόστος.
Το οικονομικό θέμα έρχεται εκ των πραγμάτων σε δεύτερη μοίρα, καθώς, ήδη, με το σχεδιαζόμενο κλείσιμο κάποιων γραφείων, την απόλυση επιτόπιου προσωπικού αλλά και την πρόσληψη άλλου ή την πιο «ακριβή» εργασιακά, απόσπαση μόνιμων υπαλλήλων αλλά και την χωροταξική «αναβάθμιση» που επιθυμεί προσωπικά για κάποια Γραφεία ο ίδιος ο Π. Γερουλάνος, η εξοικονόμηση πόρων, μάλλον πάει περίπατο...  

1 σχόλιο:

  1. Τα γραφεία ΕΟΤ Εξωτερικού διέπονται από τους νόμους του εκάστοτε κράτους στο οποίο βρίσκονται! Ρώτησαν καλά οι κύριοι πόσο θα τους κοστίσουν οι επιτόπιοι υπάλληλοι αν τους διώξουν μετά πό 20-25 έτη υπηρεσίας με συμβόλαια και νομοθεσία άλλου κράτους;;; Ρώτησαν πρώτα απ΄ολα εάν μπορούν να τους απολύσουν για να προσλάβουν άλλους; Λοιπόν να μην υποτιμούν τις άλλες χώρες και τουν νόμους των! Δεν είναι μπανανίες! Ξέρουν ότι 4/5 επιτόπιοι υπάλληλοι ΜΑΖΊ κάνουν το μισθό 1 και μόνο διευθυντοπροισταμενου-"manager";;; Δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο! Οπως πάντα την πληρώνει ο πιο αδύναμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή