Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

"Βράζει" η Γενική Γραμματεία Τουρισμού!

Σε ανοικτή μετωπική σύγκρουση ωθούνται πλέον οι σχέσεις υπαλλήλων και διοίκησης στη Γενική Γραμματεία Τουρισμού, με τους πρώτους να καταγγέλουν αυταρχικές συμπεριφορές, αναιτιολόγητες...



...και σε παράβαση του δημοσιουπαλληλικού κώδικα μετακινήσεις στελεχών ακόμα και "διώξεις" με κομματικά κριτήρια.
Το κλίμα εναντίον του γ.γ. Γ. Πουσσαίου χαρακτηρίζεται "έκρυθμο" ενώ στο στόχαστρο έχουν τεθεί και δύο συνεργάτες του, οι οποίοι δεν έχουν θεσμικό ή άλλο ρόλο εντούτοις φέρονται να χειρίζονται διάφορες υποθέσεις της γενικής γραμματείας, να ζητούν στοιχεία και αναφορές από υπαλλήλους και να απαιτούν ενημέρωση επί διαδικασιών και δράσεων του τομέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες υπαλλήλων, η κατάσταση έχει οδηγηθεί στα άκρα λόγω σειράς μετακινήσεων (ορισμένοι μιλούν ανοικτά για "καθαιρέσεις" στελεχών σε βασικές διευθύνσεις και τμήματα της Γενικής Γραμματείας, μεταξύ των οποίων και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου και ενεργοί συνδικαλιστές. 
Επιπρόσθετα, υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες για απομακρύνσεις ή υποβαθμίσεις προισταμένων ΠΕ και αντικατάστασής τους από υπαλλήλους ΤΕ.  
Είναι χαρακτηριστικό ότι η δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση των υπαλλήλων είναι σχεδόν καθολική και εντός των ημερών αναμένεται η έντονη αντίδραση σύσσωμου του συνδικαλιστικού φορέα των εργαζομένων ενώ έχουν, ήδη, γίνει καταγγελίες και παραστάσεις διαμαρτυρίας και στην ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου