Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΕΟΤ: Προχωρεί ο έλεγχος από το ΓΛΚ


- Δεν ήταν στον ΕΟΤ, χθες, ο Ορκωτός Λογιστής...

Πλησιάζει και η ώρα της σύνταξης του πορίσματος των Ελεγκτών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, επί των οικονομικών και διαχειριστικών δεδομένων του ΕΟΤ, σε συνέχεια της πολυσυζητημένης έκθεσης των Ορκωτών Λογιστών για τη χρήση του 2011. Ξέρετε, αυτήν που...

...αναφέρεται στη "διαφορά" - ή "μαύρη τρύπα" κατά πολλούς - των 12,5 εκατ. ευρώ που “χρήζει διερέυνησης”. 
Μετά τις πρώτες επισκέψεις στον Οργανισμό από την περασμένη Παρασκευή και τη συγκέντρωση των πρώτων στοιχείων, χθες έγινε άλλη μία επίσκεψη που διήρκεσε πολλές ώρες και κατά τη διάρκειά της, εξετάστηκε μεγάλος όγκος στοιχείων και υπήρξε συνεργασία με στελέχη των Οικονομικών Υπηρεσιών του Οργανισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Ορκωτός Λογιστής που χειρίστηκε την έκθεση, δεν συμμετείχε στην όλη διαδικασία μολονότι είχε προσκληθεί.
Δεν γνωρίζουμε για ποιον λόγο, ούτε μπορέσαμε να μάθουμε αν υπήρξε κάποιου είδους επικοινωνία μαζί του από τους Ελεγκτές του ΓΛΚ.
Όσον αφορά τις πρώτες εκτιμήσεις των Ελεγκτών, ακούσαμε και μάθαμε πολλά, αλλά δεν μπορούμε να τα μεταφέρουμε πριν συγκεκριμενοποιηθούν και πριν έχουμε ποιο αξιόπιστες και διακριβωμένες πληροφορίες.
Φαίνεται, όμως, ότι ο έλεγχος “δείχνει” προς μία διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν που έχει βγει στη δημοσιότητα, μέχρι σήμερα και φυσικά, δεν εννοούμε από εμάς και τους συνεργάτες μας, αλλά από το ευρύ mediaκό περιβάλλον.
Ίσως, μάλιστα, να έχουμε και “εκπλήξεις” από την εξέλιξη της υπόθεσης, σε σχέση πάντα, με ό,τι έχει γραφτεί και μεταδοθεί αυτό το διάστημα...
Ως προς αυτό, οψόμεθα.
Για την άλλη πολύκροτη υπόθεση της επιταγής, θα έχουμε πολλά και σημαντικά νεότερα τις επόμενες ώρες. Και για την σε εξέλιξη(;) ΕΔΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου