Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΥΠΟΤ: Αναγνώριση πέντε ιαματικών πηγών!


Άρχισαν επιτέλους να ολοκληρώνονται και να σταθεροποιούνται, ένα-ένα, τα μακροχρόνια θεσμικά «γιοφύρια της Άρτας» του ελληνικού τουρισμού, ή είναι η ιδέα μας; Με την ενεργοποίηση πρόσφατα της Επιτροπής Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων, η οποία εδώ και χρόνια παρέμενε αδρανής, ήδη...

...αναγνώρισε πέντε ιαματικές πηγές: Λουτράκι- Πόζαρ (Αριδαία), Σουρωτή (Θεσσαλονίκη), Κάνιστρα (Κασσάνδρα , Χαλκιδική), Καλλιθέα (Ρόδος), Λουτράκι – Περαχώρα ( Κόρινθος).
Στόχος του υπουργείου είναι να υπάρχει συνεχής ροή αναγνώρισης πηγών με άξονα την αναβάθμιση των ιαματικών φυσικών πόρων ως προστιθέμενη αξία στη συνολική ανάπτυξη του εθνικού τουριστικού προϊόντος.
Η απόφαση της Ο. Κεφαλογιάννη,  εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό το οποίο στοχεύει στην εστιασμένη ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού και του θερμαλισμού και την τουριστική αξιοποίηση,  με σημαντικά οφέλη για την Ελλάδα.  
Εξάλλου, ιδιαίτερη αναφορά στην ανάπτυξη του ιαματικού και θερμαλιστικού τουρισμού, στους ιαματικούς φυσικούς πόρους, καθώς και στα κέντρα θερμαλιστικού και ιαματικού τουρισμού γίνεται και στο Σχέδιο Νόμου που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση, με την ταυτόχρονη αναλυτική παρουσίαση των προϋποθέσεων για την αναγνώρισή τους.
Παράλληλα,  επισημαίνεται πως οι Φορείς, (όπως οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι αναπτυξιακές εταιρείες τους )που αναλαμβάνουν τη διανομή του οικονομικού ανταλλάγματος πρέπει να  υποβάλουν για έγκριση στον Ε.Ο.Τ. οικονομοτεχνική μελέτη επενδυτικού σχεδίου του ιαματικού φυσικού πόρου, στην οποία θα περιγράφεται αναλυτικά το πρόγραμμα της επένδυσης, θα δίνονται στοιχεία για την τουριστική κίνηση της περιοχής και θα παρατίθενται οι προοπτικές βιωσιμότητας της επένδυσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου