Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Ο Τουρισμός και επίσημα Κοινωνικός Εταίρος!


Όπως και να το πει κανείς - αστοχία, παράβλεψη, αδικία, “ανωμαλία”, ολιγωρία, σκοπιμότητα κ.ο.κ - είναι πια παρελθόν. Ο Τουρισμός, ο μοναδικός κλάδος που συνθέτει τόσο στενά και με τόσες προοπτικές την ελπίδα για ανάκαμψη με τις βασικές παραμέτρους της εθνικής οικονομίας και της αγοράς...

...είναι και επισήμως πια, ισότιμος Κοινωνικός Εταίρος!
Υπό αυτό το πρίσμα, η συνάνηση προ ολίγου στο υπουργείο Εργασίας, του αρμόδιου υπουργού Γ. Βρούτση και της υπουργού Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη, με το προεδρείο του ΣΕΤΕ και εκπροσώπους των 14 κλαδικών φορέων μελών του, είχε πολλά βαρυσήμαντα στοιχεία, πρακτικά, θεσμικά και συμβολικά, που επιτρέπουν το να χαρακτηριστεί η σημερινή μέρα “ιστορική”.  
Η ανάδειξη και επισημοποίηση του Τουρισμού ως Κοινωνικού Εταίρου μέσω του ΣΕΤΕ, είναι το αποτέλεσμα μίας μακροχρόνιας προσπάθειας, κόντρα σε ποικίλες αντιλήψεις και νοοτροπίες, ακόμα και κατεστημένα και δίνει στον τομέα μία κεφαλαιώδη βάση, αφενός μεν να μεγιστοποιήσει τη συνεισφορά του στην οικονομία, στην ανάπτυξη και στην απασχόληση, αφετέρου δε, να μπορεί να διαχειριστεί επί ίσοις όροις τα του “οίκου” του, απέναντι στην Πολιτεία και στην ελληνική πραγματικότητα.
Περισσότερες λεπτομέρειες, δηλώσεις και στοιχεία, εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Είκοσι χρόνια όραμα και μάχες και... "ξύλο" πολύ και από μέσα από τον τομέα, όχι μόνο από τα "κατεστημένα" που λες.
    Από τα πρώτα χρόνια της του Σπύρου του Κοκκοτού - που καλά-καλά, ούτε μεταξύ τους δεν τολμούσαν να το συζητάνε - τόσο μπροστά και αιτία πολέμου ήταν τότε η ενιαία εκπροσώπηση του τομέα - στη μεθοδικότητα και στις κινήσεις βήμα-βήμα του Σταύρου του Ανδρεάδη, στο συστηματικό lobbying και στις στοχευμένες παρεμβάσεις του Νίκου του Αγγελόπουλου, στις υπερβάσεις, τα γενναία βήματα και στην εκτέλεση του Ανδρέα του Ανδρεάδη.
    Είναι μία μεγάλη στιγμή για τον Τουρισμό. Ο πολύς κόσμος δεν το καταλαβαίνει, αλλά όσοι πρέπει να ξέρουν, το αντιλαμβάνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή