Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Αποκρατικοποιήσεις: Συντονισμό, συνεννόηση και ρεαλισμό ζήτησε το Μαξίμου


- "Στη γωνία" το ΥΠΕΚΑ
- Το ΤΑΙΠΕΔ θέλει 48 από τις Μαρίνες

Συζητήθηκαν πολλά και από ό,τι μάθαμε και αρκετά “ανοικτά”, στη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου για τις αποκρατικοποιήσεις και το ΤΑΙΠΕΔ. Από τα θέματα που μας ενδιαφέρουν πιο άμεσα, στον τουρισμό, είναι η πρόθεση του Ταμείου να αναλάβει...
 
...τις 48 από τις 53 Μαρίνες, με το υπουργείο Τουρισμού να χειρίζεται τις υπόλοιπες  και γενικά τον τομέα των τουριστικών λιμένων.
Ήδη, έχουν παραχωρηθεί 17 μαρίνες και το αμέσως επόμενο διάστημα, το ΤΑΙΠΕΔ θα επιλέξει τις υπόλοιπες, ανάλογα με τους συνδυασμούς και τις ομαδοποιήσεις που σχεδιάζουν με γεωγραφικά κριτήρια. 
Πέραν αυτού, σύμφωνα με πληροφορίες μας, μεγάλο μέρος της σύσκεψης αναλώθηκε σε ζητήματα χωροταξικού σχεδιασμού. Κοινό πεδίο προβληματισμού αλλά και εντάσεων για το μισό υπουργικό συμβούλιο! 
Για πολλούς αυτό ακούγεται λογικό και ευνόητο, δεν αποτελεί “έκπληξη”, καθώς οι δυσκολίες και τα προσκόμματα που αντιμετωπίζουν όλες σχεδόν οι προσπάθειες αξιοποίησης ακινήτων, διαχρονικά, πηγάζουν και προέρχονται από υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ.
Επ αυτών των θεμάτων έγιναν ορισμένες “πύρινες” τοποθετήσεις, για τις σχέσεις και την επικοινωνία μεταξύ της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ και των υπουργείων ειπώθηκαν αρκετά και σοβαρά και το βασικό συμπέρασμα είναι ότι αν δεν υπάρξει συνεννόηση, συντονισμός και το κυριότερο ρεαλισμός και ευελιξία, το μόνο που θα “αποκρατικοποιηθεί” αποτελεσματικά, θα είναι η... αξιοπιστία μας.
Όσον αφορά στο θέμα που προέκυψε με το Κατάρ και το Ελληνικό, έγινε πράγματι μεγάλο ζήτημα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, όλη η ιστορία ξεκινάει από μία επιστολή από την πλευρά των Καταριανών, τον περασμένο Απρίλιο, αν δεν κάνουμε λάθος, η οποία έμεινε... αναπάντητη! 
Φανταζόμαστε ότι περισσότερα για αυτό το θέμα, θα βγουν τις επόμενες μέρες. 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου