Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Και η πρώτη ΚΥΑ για σύνθετο τουριστικό κατάλυμα...


Μεταξύ διαφόρων άλλων που έγιναν το τελευταιο διάστημα, είχαμε και την πρώτη ΚΥΑ με την έγκριση των όρων δημιουργίας σύνθετου τουριστικού καταλύματος και των περιβαλλοντικών του όρων, στην Τζιά. Η επένδυση περιλαμβάνεται στις οκτώ επενδύσεις που...

...χειρίστηκε η νεοσύσταση Υπηρεσία Υποδοχής και Προώθησης Επενδύσεων και αφορά στο σχέδιο των εταιρειών «Θέρισσος Χιλλς Α.Ε.» και «Ειδικού Σκοπού 24 Α.Ε.» του Oμίλου Dolphin Capital Investments, στην περιοχή Βρόσκοπος της Τζιας. 
Η ΚΥΑ υποεγράφη από την υπουργό Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρο Καλαφάτης.
Πρόκειται για επένδυση η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ομίλου θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ. Η ιδιόκτητη έκταση είναι 645,5 στρέμματα. 
Το κυρίως έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων δυναμικότητας 94 κλινών, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες δυναμικότητας 136 κλινών, κέντρο θαλασσοθεραπείας 100 ατόμων εμβαδού 2.864 τ.μ., και κέντρο καταδυτικού τουρισμού. 
Τα λοιπά υποστηρικτικά έργα αφορούν σε εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων δυναμικότητας 180 κυβικών μέτρων ημερησίως, μονάδα αφαλάτωσης δυναμικότητας παραγωγής πόσιμου νερού περίπου 200 κυβικών μέτρων ημερησίως, λιμενική εγκατάσταση για εναλλακτική πρόσβαση στο σύνθετο τουριστικό κατάλυμα.
Το κατάλυμα θα εξυπηρετεί και την παροχή υπηρεσιών καταδυτικού τουρισμού μέσω της πρόσδεσης φουσκωτών σκαφών και πισίνες για λόγους αναψυχής ορισμένες από τις οποίες θα χρησιμοποιηθούν κατά την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης για αυτόνομη κατάδυση.
Επίσης περιλαμβάνουν γήπεδα αθλοπαιδιών, εσωτερικό οδικό δίκτυο, εσωτερικά δίκτυα υποδομών και άλλα.
Ο όμιλος εκτιμά ότι κατά τη διάρκεια υλοποίησης των έργων θα δημιουργηθούν 250 θέσεις εργασίας. Επιπροσθέτως, εκτιμά ότι αντίστοιχος θα είναι ο αριθμός των εργαζομένων κατά τη λειτουργία των τουριστικών εγκαταστάσεων. Τα παραπάνω έργα θα κατασκευασθούν σε επιφάνεια 195 στρεμμάτων. Το «πράσινο φως» για την υλοποίηση της επένδυσης έχει δώσει με απόφασή του και το δημοτικό συμβούλιο του νησιού.
Σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια της εταιρείας, το συγκρότημα θα είναι το δεύτερο υπό την επωνυμία Aman resort στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου