Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Κτήμα Τατοίου: Αξιοποίηση στυλ Tivoli Gardens


Ενδιαφέροντα στοιχεία για τα μεγαλεπήβολα σχέδια που φέρεται να έχει για το βασιλικό κτήμα στο Τατόι, το ΤΑΙΠΕΔ, επιδιώκοντας τη μετατροπή του σε ένα πρότυπο θέρετρο οικογενειακού χαρακτήρα που να συνδυάζει αγροτουριστική ανάπτυξη με θεματικό πάρκο...
 
...αποκαλύπτει η “Μήδεια” στο tourismtoday.gr.
Στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με τις πληροφορίες της, ύστερα από ειδικές μελέτες φέρεται να έχει επιλεγεί το μοντέλο του Tivoli Gardens της Κοπεγχάγης που αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για τη Σκανδιναβία αλλά και άλλες χώρες της Βορείου Ευρώπης. Κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι πρόκειται για το καλύτερο μοντέλο ανάπτυξης για την οικογένεια που πέραν τη ύπαρξης Μουσείου, πολυτελούς ξενοδοχείου, αγροτικής ανάπτυξης (αμπέλια κ.α.) και ειδικών διαδρομών-μονοπατιών, θα εμπεριέχει και ένα είδος adventure park. Ακούγεται επίσης ότι ήδη υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της οργάνωσης «Φίλοι του Τατοϊου» για το project γεγονός που ενδέχεται να επιταχύνει τις διαδικασίες. 
Την ίδια ώρα αποφασισμένο να βγάλει στο ίδιο «πακέτο» προς πολυετή αξιοποίηση με τον τίτλο skiresorts τις δημόσιες εκτάσεις στο Καϊμακτσαλάν (13.541 στρ.), στον Άγιο Αθανάσιο (1.303,3 στρ.) και στη Λίμνη Βεγορίτιδα (392 στρ.).
Στο δημοσίευμα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες γενικά για τα χιονοδρομικά. 
Τόσα χρόνια που έχει αφεθεί να ρημάξει το κτήμα και τόσες προσπάθειες που ξεκίνησαν χωρίς συνέχεια, ελπίζουμε αυτήν τη φορά να υπάρξει αποτέλεσμα.
Είναι ελάχιστες οι πρωτεύουσες του κόσμου που έχουν σχεδόν έτοιμο ένα τέτοιο ακίνητο σε απόσταση μισής ώρας από το κέντρο τους, όπως είναι ακόμα λιγότερες όσες δεν το έχουν αξιοποιήσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου