Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΕΟΤ: Τρίτο "πακέτο" εξόφλησης οφειλών


Μετά τα οκτώ εκ. Ευρώ για την εξόφληση των οφειλών από τα προγράμματα “Τουρισμός για Όλους” και 2,9 εκ. για την εξόφληση του έργου ανανέωσης και εκσυγχρονισμού των τουριστικών λεωφορείων, ο ΕΟΤ ενέκρινε και την εξόφληση...


...μέρους των οφειλών από τις ενέργειες διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων των παρελθόντων ετών.
Το κονδύλι που εγκρίθηκε είναι της τάξης των 10,8 εκ. ευρώ και σε αυτό περιλαμβάνονται οφειλές προς tour operators, ελληνικά μέσα ενημέρωσης και από ενέργειες προβολής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (π.χ. εκθέσεις).
Συνολικά, δηλαδή και βάσει της Μνημονιακής υποχρέωσης αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες και τις σχετικές συμφωνίες μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και κάθε υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του, ο ΕΟΤ θα εξοφλήσει αυτό το διάστημα οφειλές ύψους περίπου 24 εκ. Ευρώ.
Πρόκειται για οφειλές που έχουν επανεξεταστεί από τις υπηρεσίες του Οργανισμού - έχει συσταθεί ειδική ομάδα για το έργο αυτό - προκειμένου να εξακριβωθεί η νομιμότητα και η πληρότητα των σχετικών φακέλων και αντιστοιχεί περίπου στο μισό του συνόλου των οφειλών που απομένουν στον Οργανισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαφορά αυτή προκύπτει επειδή υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που εμφανίζουν δυσκολίες στην αποπληρωμή τους, είτε επειδή λείπουν απαραίτητα δικαιολογητικά, είτε επειδή εντοπίστηκαν άλλου είδους κενά και ζητήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου