Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Και αναπληρωτής υπουργός στο ΥΠΟΤ...


Με επικείμενη εγκατάσταση αναπληρωτή υπουργού στο Υπουργείο Τουρισμού, ξυπνήσαμε το πρωί, καθώς και το ΥΠΟΤ περιλαμβάνεται στα έξι υπουργεία της κυβέρνησης στα οποία δημιουργούνται θέσεις αναπληρωτών. Με απόφαση του Πρωθυπουργού, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ...


 
...δημιουργούνται θέσεις αναπληρωτών υπουργών στα εξής έξι υπουργεία: Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δικαιοσύνης, Δημοσίας Τάξεως, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Μακεδονίας- Θράκης, ενώ δημιουργείται και μια ακόμα θέση υφυπουργού στο υπουργείο Παιδείας - Πολιτισμού. 
Η εξέλιξη αυτή, όπως είναι φυσικό και ευνόητο έχει πυροδοτήσει ποικίλα σενάρια και συζητήσεις, από επερχόμενο ανασχηματισμό μέχρι έμμεσο τρόπο “ανανέωσης” του κυβερνητικού σχήματος με νέα πρόσωπα και με “επαναπροσδιορισμό” των ισορροπιών μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων, σε τομείς που δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα ή υπάρχουν προβλήματα και καθυστερήσεις, εξαρτάται πως το βλέπει κανείς και ανάλογα και με το υπουργείο.
Από το Μέγαρο Μαξίμου “διαρρέουν” ότι η δημιουργία θέσεων αναπληρωτών υπουργών, δεν συνδέεται με τις όποιες αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και με το χρόνο που θα γίνουν αυτές και πρόκειται απλά για «τεχνικό ζήτημα», καθώς όλα τα υπουργεία, πρέπει να έχουν ενιαία δομή, στο πλαίσιο των νέων οργανογραμμάτων.
Φυσικά και το παρακολουθούμε και μόλις έχουμε περισσότερα θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου