Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Συγχαρητήρια κ. Τζαβάρα! Λύσατε το πρόβλημα των Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων


Θερμά συγχαρητήρια! Με ΚΥΑ που υπογράφουν οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών και Πολιτισμού-Αθλητισμού Χ. Σταϊκούρας και Κ. Τζαβάρας, καταργείται η 27η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ως ημέρα ελεύθερης εισόδου του κοινού σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία της χώρας μας! Και αναρωτιέται κανείς, ειλικρινά, με ποιο σκεπτικό αποφάσισαν οι...




...εν λόγω κύριοι αυτήν την εξαίρεση από τις ημέρες που έχουν καθιερωθεί ως μέρες ελευθέρας εισόδου, σε μία χώρα που όλοι, μα όλοι, πρέπει να καλλιεργούν την τουριστική συνείδηση και να την ενθαρρύνουν, σε μία περίοδο που ο τουρισμός αποτελεί τον μοναδικό τομέα που στηρίζει άμεσα και θεαματικά την εθνική οικονομία, σε μία στιγμή που η τουριστική αγορά δημιουργεί χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και χρειάζεται κάθε συμβολική, θεσμική και έμπρακτη ενίσχυση της εικόνας που έχει ο τουρισμός.
Ειλικρινά, θα θέλαμε πολύ να μάθουμε με ποια λογική παραμένει ως μέρα ελευθέρας εισόδου σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους π.χ. η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και καταργείται η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Η οποία είχε ενταχθεί σε αυτήν την κατηγορία το 2004, όταν τότε συνειδητοποιήθηκε από την ελληνική πλευρά, η βαρύτητα που έδινε στη μέρα αυτή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.
Με ποια λογική, φίλτατοι;
Και καλά ο Χ. Σταϊκούρας, ό,τι “κόβεται” από “παροχές” Δημοσίου, δεν κάθεται να το πολυσκεφθεί, το κάνει. Ο αρμόδιος για τον Πολιτισμό Κ. Τζαβάρας, πως το σκέφθηκε; Τι του εισηγήθηκαν και ποιοι;
Δηλαδή με τα άπειρα προβλήματα και την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα Μουσεία και στους Αρχαιολογικούς χώρους, με την ανύπαρκτη πολιτική marketing και προβολής τους, με τα εκτός τόπου και χρόνου ωράρια, με μύρια άλλα κενά και στραβά, η ελεύθερη είσοδος την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, που γιορτάζεται και εντός της τουριστικής περιόδου, τους μάρανε;
Τόσο σημαντική προτεραιότητα ήταν;
Συγχαρητήρια, πραγματικά!
Όπως επίσης συγχαρητήρια, για τη... διορατικότητα και αντίληψη, να μην έχουν περιλάβει στις πλείστες όσες ομάδες και κατηγορίες όσων δικαιούνται ελεύθερη είσοδο, ξένων επαγγελματιών του Τουρισμού, αυτών δηλαδή που τους παρακαλάμε να πωλούν Ελλάδα και να αναδείξουν την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Όποιος προορισμός διοργανώνει κάποιο ταξίδι εξοικείωσης ή φιλοξενεί στελέχη tour operators, τουριστικών γραφείων και παράγοντες ξένων τουριστικών αγορών, χωρών προέλευσης επισκεπτών και τολμήσει να ζητήσει κάποιες δωρεάν εισόδους, λαμβάνει την μεγαλοπρεπώς δημοσιο-υπαλληλική απάντηση ότι αυτή η κατηγορία επισκεπτών δεν περιλμβάνεται στις περιπτώσεις των σχετικών υπουργικών αποφάσεων!
Μπράβο, μπράβο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου