Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Έρχεται νομοσχέδιο για τον Ιατρικό τουρισμό


Αργήσαμε κάπως, αλλά πάλι καλά. Ξεχωριστό νομοσχέδιο για τον ιατρικό τουρισμό έρχεται οσονούπω και σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας θα τεθεί πρώτα σε δημόσια διαβούλευση. Ο τουρισμός Υγείας είναι από τις ειδικές μορφές τουρισμού που γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη διεθνώς και ειδικά στη “γειτονιά” μας, οι ανταγωνιστικοί μας προορισμοί έχουν κάνει, ήδη, μεγάλα...


...βήματα, αποσπώντας μεγαλύτερα μερίδια αγοράς.
Όπως είπε στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο τουρισμός υγείας είναι μια πρόκληση την οποία πρέπει να τολμήσει η χώρα μας με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Μάλιστα. 
Στόχος, κατά τον ίδιο, είναι η διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου που θα δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν οι αναγκαίες υποδομές και να προχωρήσει η παροχή υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού υγείας. Διευκρίνισε ότι στους σχεδιασμούς μπορούν να ενταχθούν εκτός από τον ιδιωτικό τομέα και τα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία μπορούν να πιστοποιηθούν. 
«Από τη στρατηγική του τουρισμού υγείας δεν εξαιρείται καμία περιοχή της χώρας. Με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να λειτουργούν μονάδες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, καθώς η Ελλάδα διαθέτει γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό υψηλά καταρτισμένους και παγκοσμίου φήμης», όπως είπε χαρακτηριστικά. 
Περιμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου