Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Τουρκία: Visa από ένα έως τρία λεπτά, on line


Ένα πρωτοποριακό, διεθνώς, ηλεκτρονικό σύστημα χορήγησης visa ξεκίνησε να λειτουργεί στην Τουρκία, μέσω του οποίου κάθε ενδιαφερόμενος να επισκεφθεί τη χώρα μπορεί να αποκτά άδεια εισόδου γρήγορα και εύκολα, χωρίς να χρειάζεται η παρουσία του στα τουρκικά προξενεία, ανά τον κόσμο. Σύμφωνα με...


...αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών, το σύστημα διαχωρίζει τις χώρες προέλευσης σε δύο μεγάλες ομάδες, τις 40 χώρες που οι κάτοικοί τους μπορούν να βγάλουν visa σε λιγότερο από ένα λεπτό χωρίς καμία προυπόθεση και άλλες 54 χώρες που η χορήγηση visa χρειάζεται κάποια δικαιολογητικά.
Μεταξύ αυτών, να έχει εκδοθεί πρόσφατα και να είναι σε ισχύ visa για τον ενδιαφερόμενο από κάποια χώρα του ΟΑΣΑ ή κάποια άδεια μόνιμης διαμονής σε χώρα του ΟΑΣΑ.
Μία άλλη προυπόθεση για τους κατοίκους αυτών των χωρών είναι να πραγματοποιήσουν το τελικό ταξίδι τους στην Τουρκία με την Turkish Airlines. 
Σύμφωνα με τους Τούρκους, κάθε αίτηση στο σύστημα, διαρκεί από ένα λεπτό και κάτι δευτερόλεπτα μέχρι και περίπου τρία λεπτά.
Παρεμπιπτόντως, η τουριστική κίνηση προς τη γείτονα φέτος, ξεκίνησε πολύ δυνατά, καθώς το πρώτο τρίμηνο του χρόνου κατεγράφη αύξηση 22,5% και οι αφίξεις ξεπέρασαν τα 4,2 εκ. Ειδικά τον Μάρτιο, η κίνηση εμφάνισε αύξηση 26%...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου