Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

"Κίνηση" στα γρανάζια, να αρχίσουν να μπαίνουν και οι ταχύτητες...

Συνήθως, όταν ξεμπλοκάρουν τα γρανάζια ενός μηχανισμού ή μίας διαδικασίας, είναι γενικώς μία θετική εξέλιξη. Μέχρι να επανέλθει σε κανονική λειτουργία, βέβαια και να δει κανείς τον ρυθμό αυτής της λειτουργίας είναι ένα άλλο θέμα. Η χθεσινοβραδυνή εξέλιξη...


...του θέματος που μας κρατάει, λίγο-πολύ, χωρίς ανάσα τόσο καιρό τώρα, σίγουρα αλλάζει τα δεδομένα. Απομένει να δούμε τη συνέχεια και να δρομολογηθούν οι ροές, για να έχουμε όλοι μία σαφέστερη εικόνα για το προς τα που πάμε και τι να περιμένουμε. Δηλαδή, πήρε μπροστά η κατάσταση, να αρχίσουμε να βάζουμε και ταχύτητες, όμως.
Για τον τουρισμό, αυτή η προϋπόθεση είναι τεράστιας σημασίας. Μία όσο το δυνατόν πιο προβλέψιμη και σταθερή ροή των εξελίξεων, είναι θεμελιώδες ζητούμενο. Και για τον τουριστικό κόσμο, αλλά και για τους πολίτες στις αγορές στις οποίες απευθυνόμαστε και από τις οποίες προσδοκούμε ροές.
Αναμένοντας τις προτάσεις μεταρρυθμίσεων της Δευτέρας, αυτό που αναμφίβολα προκαλεί ικανοποίηση, είναι η «κόκκινη γραμμή» που είδαμε στο θέμα της ζητούμενης αύξησης του ΦΠΑ, με τον Γ. Βαρουφάκη να αναφέρεται διαρκώς σε αυτό – μιλούσε για τα νησιά, εκτιμούμε ότι εννοούσε και τον συντελεστή στη διαμονή – αλλά από την άλλη, κρατάμε πολλές επιφυλάξεις για το τι θα γίνει τελικά με το φλέγον ζήτημα των αεροδρομίων και της επενδυτικής εμπιστοσύνης γενικότερα.
Βέβαια, εκτός από τα δημοσιονομικά και τα νοικοκυρέματα, αυτό που όλοι πραγματικά περιμένουν να δουν, είναι αναπτυξιακά μέτρα.
Επιτέλους! Μία δέσμη ρεαλιστικών, δυναμικών και άμεσα υλοποιήσιμων αναπτυξιακών μέτρων, να μπορέσει να πάρει ανάσα η αγορά, να σηκώσουν λίγο κεφάλι οι επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες, να μπει λίγο νερό στο αυλάκι. "Χθες", όχι "αύριο".
Επιστρέφοντας εκεί από όπου ξεκινήσαμε, θετικό είναι να μπουν πάλι σε κίνηση τα γρανάζια, αλλά υπάρχει και το σχέδιο για το πως θα δουλέψουν καλύτερα και πιο αποτελεσματικά.

Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε και ένα δίμηνο μπροστά μας με περιορισμένους πόρους και αποθέματα, κατά τη διάρκεια του οποίου θα κριθούν πολλά και βαρυσήμαντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου