Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Ιραν: Θετικά τα πρώτα μηνύματα, καλές παρουσίες, αλλά έχουμε πολυυυ δρόμο ακόμα...

- Ουσιαστικό το ενδιαφέρον στο Greek Tourism Workshop 

Αρκετά καλά – και σε πείσμα διαφόρων κρατικών μας αξιωματούχων που επιμένουν να βρίσκονται στον δικό τους πεπαλαιωμένο κόσμο, με τα "παιχνιδάκια" τους... - πήγε, όπως μάθαμε, τόσο η συμμετοχή στην έκθεση της Τεχεράνης όσο και το 2ο  Greek Tourism Workshop που τελικά διοργανώθηκε...


...κοντά στις μέρες της ΤΙΤΕ 2016.
Για να μην μακρηγορούμε, υπάρχει πολύ ικανοποιητικό ενδιαφέρον για ταξίδια στην Ελλάδα και από πολύ ποιοτικά μέρη της ιρανικής αγοράς. Σύμφωνα με στελέχη ιρανικών tour operators και ταξιδιωτικών πρακτόρων  που συμμετείχαν στο Greek Tourism Workshop, στο ξενοδοχείο Espinas Palace  – το διοργανώνουν από κοινού οι εταιρείες
Mideast Travel Worldwide και Tourism Today - αναμένεται ραγδαία άνοδος των requests για ταξίδια στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για πάνω από 20.000 επισκέψεις. Το 2015 επισκέφθηκαν την Ελλάδα περίπου 3.000 Ιρανοί τουρίστες, ενώ με βάση τα δεδομένα της ζήτησης η κίνηση θα ανέλθει σε πενταψήφια νούμερα το 2016, εφόσον επιταχυνθούν οι διαδικασίες έκδοσης θεωρήσεων.
Επίσης στα αξιοσημείωτα του 2ου Greek Tourism Workshop αποτυπώνεται το έντονο ενδιαφέρον της Aegean Airlines για τη διενέργεια καθημερινών πτήσεων την περίοδο του καλοκαιριού από την Τεχεράνη προς την Αθήνα, (από 3 που είναι σήμερα σταδιακά οι πτήσεις θα γίνουν 5 και μέχρι το καλοκαίρι εκτιμάται ότι η πτήση θα γίνει καθημερινή), ενώ σκέψεις για αύξηση των πτήσεων της προς την Αθήνα τη θερινή σεζόν, κάνει και η ιρανική Mahan Air. Ταυτόχρονα υπάρχουν ήδη σκέψεις για τη διενέργεια απευθείας πτήσεων προς την Κρήτη, την Ρόδο και την Θεσσαλονίκη. Στο «κάδρο» ενδέχεται να μπει αργότερα και η Iran Air που με την πρόσφατη παραγγελία-μαμούθ 114 νέων αεροσκαφών σχεδιάζει μεγάλη επέκταση του δικτύου της και στο πλαίσιο αυτό,  μελετά πιθανή δραστηριοποίηση και στην ελληνική
αγορά.
Αρκετές και σημαντικές επαφές είχαν στην Τεχεράνη και η υπουργός Τουρισμού Ε. Κουντουρά και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δ. Τρυφωνόπουλος.
Το δια ταύτα: το ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι «ζωηρό» και πολλά υποσχόμενο. Η ενισχυμένη παρουσία στην Τεχεράνη και το γενικότερο «άνοιγμα» που επιχειρείται και σε πολιτικό επίπεδο, συνέπεσε με την άρση του εμπάργκο και τη σταδιακή επάνοδο του Ιράν στις δυτικές αγορές και αυτό σίγουρα βοηθάει.
Ωστόσο, οι αριθμοί είναι ακόμα μικροί και χρειάζεται μεγάλη, συστηματική και διαρκής προσπάθεια για να αποδώσει καλύτερους καρπούς η τουριστική κίνηση από τη συγκεκριμένη χώρα.
Το θετικό είναι ότι ήδη υπάρχουν απευθείας πτήσεις και απομένει να δούμε αν θα ανταποκριθούν και οι προξενικές μας αρχές εκεί σε όποια αύξηση της ζήτησης για τη χορήγηση θεωρήσεων. 
Ανοίγουμε παρένθεση: Για το θέμα της βίζα, βεβαίως, ρωτώντας τι γίνεται και πως πάνε τα πράγματα, μάθαμε πάρα πολλά και θα μπορούσαμε να πούμε, απρόσμενα και λίαν αποκαλυπτικά, για το τι γίνεται και πως, εκεί, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης. Το ψάχνουμε και θα επανέλθουμε. Κλείνουμε την παρένθεση.
Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι είναι μία αγορά την οποία... «λιγουρεύονται» πολλοί άλλοι προορισμοί, ανταγωνιστές μας και μη, όπως η Τουρκία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Κύπρος, οι Βαλκάνιοι γείτοινες (Σερβία και Κροατία) ακόμα και η Ρωσία.

Για να δούμε, τι θα γράφουμε για αυτό το θέμα, σε κανέναν χρόνο πάλι (γεροί να μαστε...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου