Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Πρόσφυγες σε ξενοδοχεία: Ψυχραιμία, δεν σηκώνει άλλο.... "κάρβουνο" η κατάσταση

Ξεπερνάει τη λογική μας ο μέγας θόρυβος που έγινε στα κανάλια και σε πολλά άλλα media σχετικά με το ανεπίσημο request που έστειλε η Ύπατη Αρμοστεία σε ξενοδοχειακούς φορείς, αρχής γενομένης από το ΞΕΕ, διερευνώντας το πιθανό ενδιαφέρον...


...ξενοδοχείων συγκεκριμένων κατηγοριών και δυναμικότητας (ενός – δύο αστέρων, 100 κλινών minimum κ.λπ.) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για τη φιλοξενία προσφύγων, μέχρι και για εννιά μήνες.
Το θέμα έπαιξε στα δελτία Ειδήσεων λες και ήταν η εξέλιξη της εβδομάδας, για να μην πούμε του μήνα, εκπλήσσοντας (;) σχολιαστές, παρουσιαστές, αρθρογράφους και βάλε, από τη μία πλευρά, αναστατώνοντας ξενοδόχους, φορείς και επιχειρηματίες του τουρισμού που έψαχναν να δουν τι γίνεται και τι σημαίνει όλο αυτό!
Είδαμε, επομένως, μία «πρόσκληση» εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ που είναι αρμόδια για το ζήτημα των προσφύγων να μεριμνήσει για τη φιλοξενία προσφύγων σε όποια ξενοδοχεία ενδεχομένως (αν και εφόσον) ανταποκριθούν, να μετατρέπεται σε ζήτημα πρώτης γραμμής, με αποχρώσεις συνωμοσιολογίας!
Παράλογο είναι, με όλο αυτό το μπάχαλο και το χάος που επικρατεί στη χώρα, από άκρη σε άκρη;
Χαλαρώστε λίγο, παιδιά, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή ως έχει, δεν χρειάζεται να ψάχνουμε τρόπους να την επιδεινώνουμε από μόνοι μας, ειδικά όταν μας παρακολουθούν αδιάλειπτα όλα τα διεθνή ΜΜΕ.
Αν αρχίσουν και βγαίνουν σε αυτά τα διεθνή media τίποτα θέματα και τίτλοι, «ο ΟΗΕ βάζει τους πρόσφυγες στα ξενοδοχεία της Ελλάδας», μετά ποιος θα φταίει;
Τα ξένα media που... προβοκάρουν τον ελληνικό τουρισμό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου