Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ξενοδοχεία: Επενδυτικός "οργασμός" στη Χαλκιδική...

Μία μικρή επενδυτική “κοσμογονία” δρομολογείται στη Χαλκιδική για τα επόμενα χρόνια, που θα δώσει μεγάλη προστιθέμενη αξία στον προορισμό, θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του και θα ενισχύσει σημαντικα την τοπική οικονομία και αγορά απασχόλησης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του…


Γρηγόρης Τάσιος

…προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και υποψήφιου Ευρωβουλευτή με τη Ν.Δ. Γρηγόρη Τάσιο, αυτήν την περίοδο σχεδιάζονται ή δρομολογούνται επενδύσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ την επόμενη πενταετία στη Χαλκιδική, οι οποίες αναμένεται να προσθέσουν περίπου 3.000 νέες κλίνες, τουριστικές κατοικίες και να δημιουργήσουν 10.000 άμεσες και έμμεσες νέες θέσεις εργασίας.
Μεταξύ των επενδυτικών σχεδίων που προωθούνται, είναι η δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος σε έκταση 253 στρεμμάτων στον Άγιο Ιωάννη Νικίτης (Σιθωνία) από την κατασκευαστική “Μεντεκίδης Α.Ε.”, συνολικού προυπολογισμού περίπου 50 εκατ. ευρώ.
Ύστερα από αρκετή γραφειοκρατική “ταλαιπωρία”, προχωρεί και η επένδυση της Med Sea & Health Α.Ε. ρωσικών συμφερόντων, που προβλέπει τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος - ξενοδοχείο 640 κλινών και περίπου 150 κατοικίες - στο Κάνιστρο Παλιουρίου και τουριστικό λιμένα 90 θέσεων, μία επένδυση που προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.
Τη δημιουργία ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5 αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 600 κλινών προωθεί και η εταιρεία Eurotel, συμφερόντων της οικογένειας Δούρου.
Παράλληλα, έχουμε τα επενδυτικά σχέδια του Ιβάν Σαββίδη στην έκταση 320 στρεμμάτων στο Παλιούρι που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τη ριζική ανακαίνιση των Ξενία, ενώ μόλις πρόσφατα η σύμπραξη του fund Oaktree με τη “Σάνη Α.Ε.” απέκτησε τον έλεγχο του Gerakina Beach.
Όπως δήλωσε στο “Tourism Lobby” ο κ. Τάσιος, όλα αυτά τα επενδυτικά σχέδια, αναμένεται να έχουν τεθεί σε λειτουργία στο διάστημα μεταξύ Ιουνίου 2015 - Ιουνίου 2016, διαμορφώνοντας ένα νέο ιδιαίτερα δυναμικό και ποιοτικό προφίλ για τον προορισμό, με σημαντικές ωφέλειες για ολόκληρη τη Χαλκιδική.
Σε αυτά τα σχέδια, πρέπει να προσθέσουμε και το μεγαλεπήβολο πλάνο της Aprivita για την περιοχή του Ταξιάρχη, το οποίο προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων πολυτελείας και γηπέδων γκολφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου