Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

CAA: Λίστα με εταιρείες που δεν παρέχουν κάλυψη ATOL στους Βρετανούς

- Και η airtickets.com μεταξύ αυτών...

Πέντε εταιρείες ηλεκτρονικών κρατήσεων και πωλήσεων ταξιδιωτικών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και μία που εδρεύει στην Ελλάδα, περιλαμβάνει η λίστα που ξεκίνησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Μ. Βρετανίας, με την επισήμανση ότι δεν παρέχουν τις προβλεπόμενες καλύψεις (ATOL) προς τους Βρετανούς πελάτες τους…




…και προειδοποιεί σχετικά τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η χρήση τους.
Η λίστα της CAA περιλαμβάνει αρχικά τα sites airtickets.com (Ελλάδα), lowcostholidays.com (Ισπανία), eDreams (Ισπανία), flightengine.com (Ολλανδία) και travel24.com (Γερμανία) και όπως αναφέρεται, θα ενημερώνεται τακτικά και θα προστίθενται και άλλες εταιρείες που δεν παρέχουν ATOL στους πελάτες τους από τη Μ. Βρετανία.
Η κίνηση της CAA ανταποκρίνεται σε ένα κύριο αίτημα της τουριστικής αγοράς αλλά και των ενώσεων καταναλωτών.
Στο site της CAA αναφέρονται λεπτομερώς οι επιπτώσεις και οι δυσκολίες που μπορεί να έχει ένας πελάτης που θα αγοράσει προιόντα και υπηρεσίες από αυτές τις εταιρείες, διευκρινίζει ότι σε περίπτωση που θα συμβεί κάτι, η CAA δεν θα μπορέσει να τους βοηθήσει και τους καλεί να ερευνήσυν διεξοδικά τις καλύψεις και τις εγγυήσεις που προσφέρουν οι εν λόγω εταιρείες, στις χώρες όπου εδρεύουν.

Επισημαίνει ότι ορισμένες από τις εταιρείες της λίστας αναφέρουν ότι παρέχουν πλήρη κάλυψη στους πελάτες τους, αλλά οι περισσότερες δεν έδωσαν κανένα σχετικό στοιχείο ή διαπιστώνεται ότι οι καλύψεις που παρέχουν είναι περιορισμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου