Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Διαβάσαμε: "Επανεκκίνηση" (και) στην παγκόσμια κατάταξη, για την Ελλάδα

“Ξεκόλλησε” από την κατιούσα στη διεθνή κατάταξη τουρισμού η Ελλάδα, το 2013. Στην 16η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ως προς τις τουριστικές αφίξεις (από την 17η το 2012) και στην 19η ως προς τις εισπράξεις (από την 22η) βρέθηκε…



την περασμένη χρονιά ο 2013 η Ελλάδα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.
Oι εισπράξεις υπολογίζονται σε 15,9 δισ.δολάρια, 14,9% περισσότερες από το 2012, ποσοστό που είναι από τα υψηλότερα που καταγράφηκαν παγκοσμίως πέρυσι.
Όπως διαβάζουμε στο tornosnews, o διεθνής τουρισμός (ταξίδια και επιβατικές μεταφορές) αντιπροσωπεύει το 29% των παγκόσμιων εξαγωγών υπηρεσιών και το 6% των συνολικών εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών.
 Στην παγκόσμιο κατηγορία των εξαγωγών, ο τουρισμός κατέχει την πέμπτη θέση μετά από τα καύσιμα, τα χημικά προϊόντα, τα τρόφιμα και τα προϊόντα της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες κατέχει την πρώτη θέση.
Σε απόλυτους αριθμούς, τα έσοδα σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο αυξήθηκαν κατά 81 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (34 δισ. ευρώ, συγκριτικά λιγότερο, λόγω της υποτίμησης του δολαρίου) από 1.078 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (839 εκατ. ευρώ) το 2012.
Περισσότερα, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου