Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Διαβάσαμε: Από που "κόβουμε" για να πάμε διακοπές...


- Σε ποια χώρα ονειρεύονται ένα ταξίδι στην Ελλάδα

Όχι ότι χρειαζόμασταν μία έρευνα για να το καταλάβουμε, αλλά το ότι το κάνουμε περισσότερο από άλλους λαούς, είναι μία ενδιαφέρουσα διαπίστωση. Σύμφωνα με διεθνή έρευνα της trivago, οι Έλληνες είμαστε πρώτοι μεταξύ όσων από τους ταξιδιώτες, παγκοσμίως, θέλουν να εξοικονομήσουν…

 
…χρήματα για περισσότερες και καλύτερες διακοπές και μειώνουν τις δαπάνες τους, κυρίως για νυχτερινή διασκέδαση, για δείπνα σε εστιατόρια και για αγορές ρούχων. 
Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ στην “Καθημερινή”, το θετικό νέο είναι ότι οι ταξιδιώτες διεθνώς δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ξοδέψουν φέτος περισσότερα χρήματα για ταξίδια. Το αρνητικό είναι ότι οι Ελληνες, οι Γάλλοι, οι Ιταλοί και οι Πορτογάλοι δήλωσαν ότι δεν θα το κάνουν. Μάλιστα, οι Ελληνες θα μειώσουν περίπου 3% τη μέση δαπάνη στα ταξίδια τους. Από την άλλη πλευρά, τη μεγαλύτερη αύξηση, σε ποσοστό 30%, θα σημειώσουν οι Νοτιοαφρικανοί.
Εξαιρετικά είναι τα ευρήματα της έρευνας για το ποιους προορισμούς θεωρούν ως “όνειρό” τους να επισκεφθούν, διάφοροι λαοί και όπου η Ελλάδα βρίσκεται στην δεκάδα των προορισμών αυτών, για όλες τις εθνότητες.
Η έκπληξη έρχεται από την Αργεντινή, όπου η πλειονότητα των ερωτηθέντων δήλωσε ότι «όνειρό» τους είναι να επισκεφθούν την Ελλάδα τα επόμενα δύο χρόνια. 

Την ίδια ώρα, οι Ελληνες, μαζί με τους Ισπανούς, τους Ισραηλινούς, τους Ιταλούς και του Τούρκους επέλεξαν τις ΗΠΑ ως κορυφαίο προορισμό τους. Οι Αμερικανοί, οι Βραζιλιάνοι, οι Μεξικανοί και οι Ρώσοι, πάλι, ονειρεύονται να ταξιδέψουν στην Ιταλία, ενώ πρώτη επιλογή των Γάλλων, των Γερμανών, των Πορτογάλων, των Ελβετών και των Καναδών είναι η Αυστραλία. Οι μόνοι που θεωρούν προορισμό των ονείρων τους τη χώρα τους είναι οι Κινέζοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου