Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ανησυχία για το μέλλον της Aqua Sol...

- Εμπλοκή με την Τράπεζα Κύπρου

Το παρακολουθούμε εδώ και λίγες μέρες να εξελίσσεται ως θέμα στην Κύπρο, όπου από χθες, πλέον, έχει αρχίσει και παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Η υπόθεση του ξενοδοχειακού ομίλου
Aqua Sol
, με ξενοδοχεία πολυτελείας στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα, με...


...τέσσερις μονάδες σε Ρόδο και Κρήτη, που λόγω των οφειλών του προς την Τράπεζα Κύπρου – οι δανειακές υποχρεώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού τύπου είναι της τάξης των 200 εκατ. ευρώ και το ύψος της απαιτητής οφειλής, γύρω στα 90 εκατ. ευρώ -  τέθηκε υπό καθεστώς παραλήπτη-διαχειριστή, φαίνεται ότι πήρε άλλη τροπή, καθώς χθες, με απόφαση του Δικαστηρίου Λάρνακας ανατράπεται ο διορισμός του διαχειριστή από την Τράπεζα.
Ούτως ή άλλως, το γεγονός ότι η Aqua Sol και περίπου άλλες έντεκα εταιρείς συμφερόντων του τέθηκε σε καθεστώς διαχείρισης, προκάλεσε ανησυχία μεταξύ ξένων τουριστικών οργανισμών και άλλων προμηθευτών – και του προωσπικού φυσικά - ανησυχία η οποία εντάθηκε σήμερα καθώς το θέμα άρχισε να γνωστοποιείται και στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά.
Υποτίθεται ότι υπό τη διαχείριση της Τράπεζας, τα ξενοδοχεία θα εξακολουθούσαν να λειτουργούν και ότι το σχέδιο αποσκοπούσε στον περιορισμό των όποιων αρνητικών επιπτώσεων.
Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, Γιάννης Παναγής φέρεται να δήλωσε ότι η κίνηση της τράπεζας έγινε ενώ βρίσκονταν σε διαβουλεύσεις για την αναδιάρθρωση των δανείων του ομίλου.
Αναμένουμε τις εξελίξεις με ενδιαφέρον...
Ένα αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου