Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Της Ημέρας: Μία... ευλογημένη απόφαση

Αγαπητό μου lobby,

Με πολύ ενδιαφέρον και με αρκετές παύσεις μετά αναστεναγμών, κάνοντας συγκρίσεις που αναπόφευκτα έρχονται στο μυαλό,  διαβάζω την είδηση ότι ο Πάπας Φραγκίσκος ενέκρινε να παραχωρηθεί για πρώτη φορά σε ιδιωτική εταιρεία...


...εν προκειμένω την Prosche, η Καπέλα Σιξτίνα, για τη διοργάνωση εκδήλωσης!
Η Porsche θα είναι, έτσι, η πρώτη ιδιωτική εταιρία που, ύστερα από αιώνες, θα διοργανώσει στον ιστορικό αυτό χώρο μία εκδήλωση για τα διακεκριμένα μέλη της, υπό τις εκπληκτικές τοιχογραφίες του Μιχαήλ Άγγελου.
Η εκδήλωση θα είναι μέρος ενός «once in a lifetime» πενθήμερου ταξιδιού για 40 διακεκριμένα μέλη του Prosche Travel Club στη Ρώμη, με κόστος συμμετοχής 5.000 ευρώ (έκαστο μέλος) και ειδικά στην Καπέλα Σιστίνα, θα διοργανωθεί ένα κονσέρτο με... ολίγο από gala δείπνο, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βατικανού, τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Βέβαια, το Βατικανό ανακοίνωσε επίσης ότι το ετήσιο όριο των επισκεπτών της Καπέλα Σιξτίνα θα μειωθεί άμεσα, καθώς κρίνεται αναγκαία η καλύτερη προστασία των έργων του Μιχαήλ Άγγελου. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο, τα Μουσεία του Βατικανού επισκέπτονται περί τα έξι εκατ. τουρίστες.
Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ της αγοράς συνεδριακού τουρισμού και εταιρικών εκδηλώσεων της χώρας μας, το ζήτημα της παραχώρησης χώρων ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος είναι μία γνωστή, μεγάααααλη και τόσο πονεμένη ιστορία, δεκαετίες τώρα.
Το ζητούμενο, παραμένει απλό και λογικό: να επιλεγούν μερικοί από τους δεκάδες τέτοιους χώρους και να προσδιοριστούν οι, αυστηρές –δεν διαφωνεί κανείς - προυποθέσεις παραχώρησής τους σε οργανωτές συνεδρίων και εταιρικών εκδηλώσεων. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να ξέρει κανείς, πόσο μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για αυτό το θέμα διεθνώς, όσο και το τι κόστος είναι διατεθιμένοι να αναλάβουν οι ενδιαφερόμενοι για τέτοιου χαρακτήρα εκδηλώσεις.
Σεμνά, ταπεινά και σεβάσμια.
Η αλήθεια είναι – για να μην είμαι και πολύ άδικος – ότι τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Αλλά είναι πολύ δειλά και γίνονται ύστερα από τεράστιες προσπάθειες.
Τι να πω; Αφού το αποφάσισε και ο ίδιος ο Πάπας, δεν μπορεί, κάποια ελπίδα θα υπάρχει και για εμάς…
Με αγάπη (miserando atque eligendo, φυσικά…)
angel



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου