Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Η... οξεία αντιπαράθεση για την Οξυά


Δυσάρεστη τροπή έχει πάρει και η πολυδιαφημισμένη υπόθεση των επενδυτικών σχεδίων που έκανε ο Εμίρης του Κατάρ για την νήσο Οξυά. Η δικαστική διαμάχη της εταιρείας-φορέα της επένδυσης με την εταιρεία του αρχιτέκτονα Α. Αγιοστρατίτη που...

...είχε αναλάβει να διαχειριστεί το επενδυτικό σχέδιο, ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και φυσικά τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας, εντός αλλά και εκτός Ελλάδας.
Και όπως διαβάζουμε στο protothema, έχει πολύ ενδιαφέρον παρασκήνιο και φαίνεται ότι θα μας απασχολήσει για αρκετό καιρό ακόμα.
Η εξέλιξη αυτή, βέβαια, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την εικόνα μας, σε μία περίοδο που πασχίζουμε να πείσουμε, δεξιά και αριστερά, ότι η Ελλάδα προσφέρεται για επενδύσεις.
Από την άλλη πλευρά, αυτό που βρίσκουμε ενδιαφέρον – και ως ένα βαθμό μας προβληματίζει κιόλας – είναι ότι αυτήν τη φορά, στο επίκεντρο της όποιας βασάνου, δεν τίθεται τόσο το θέμα της γραφειοκρατίας του δημοσίου και των αγκυλώσεων του θεσμικού πλαισίου, όσο η αποτελεσματικότητα του «τοπικού» συνεργάτη που επέλεξαν οι Καταριανοί.
Αν το σκεφθείτε λίγο περισσότερο, ανοίγει μία άλλη διάσταση η διαπίσωση αυτή... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου