Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Αβεβαιότητα, αναστάτωση, σύγχυση, αλλά... όλο και κάτι κινείται!

- Το οριστικό "οκ" του ΣτΕ στην επένδυση της Minoan
- Επιμένουν και κερδίζουν έδαφος οι επενδυτές του Atalanti Hills
- Η μεγάλη συμφωνία ιστορικής αλυσίδας με Ισραηλινή εταιρεία

Έμφυτη η αναζήτηση θετικών ειδήσεων όταν το κλίμα είναι τόσο άσχημο και το μέλλον φαντάζει ζοφερό. Βρήκαμε τρεις. Η μία είναι η πολύ σημαντική εξέλιξη με τη καταταλαιπωρημένη και πολυσυζητημένη επένδυση της Minoan Group στη Σητεία, καθώς επιβεβαιώνονται...


...σχεδόν επισήμως, οι πληροφορίες που υπήρχαν από τον περασμένο Μάρτιο ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε νόμιμο το σχέδιο διατάγματος για την υλοποίηση της επένδυσης της εταιρείας (πρώην Loyalward L.t.d.), σε έκταση 22.120,349 στρεμμάτων της Μονής Τοπλού.
Σύμφωνα με σχετικό θέμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ΣτΕ κλήθηκε να αποφανθεί  επί του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση «ειδικού σχεδίου χωρικής ανάπτυξης στρατηγικής επένδυσης "Ίτανος Γαία" στη θέση χερσόνησος Σίδερο, στην περιοχή Ιτάνου, του Δήμου Σητείας της περιφέρειας Κρήτης» και αφού προχώρησε σε κάποιες παρατηρήσεις νομικοτεχνικού περιεχομένου, με την υπ΄ αριθμ. 29/2015 γνωμοδότησή της, το έκρινε νόμιμο.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι το σχέδιο της Minoan Group προβλέπει 1.936 κλίνες διαμοιρασμένες σε 5 μικρές μονάδες των 350 κλινών και υποδομές που θα έχουν φιλικότερη διάσταση στο περιβάλλον.
Η άλλη περίπτωση αφορά την επίσης “ταλαιπωρημένη” επένδυση της Lokros στη Φθιώτιδα, το Atalanti Hills. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι επενδυτές επιμένουν παρά τις γραφειοκρατικές δυσκολίες και τα εμπόδια που εξακολουθητικά συναντούν τα τελευταία πέντε χρόνια και κερδίζουν διαρκώς έδαφος.
Σύμφωνα με τις ίδις πληροφορίες μας, μάλιστα, κατάφεραν να φθάσουν και μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, πριν από λίγες εβδομάδες ενώ σε όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία, το κλίμα είναι γενικά θετικό για την επένδυση και τις προθέσεις των επενδυτών να το προχωρήσουν ως ΠΟΤΑ.
Θυμίζουμε ότι η επένδυση, που αφορά έκταση 12.300 στρεμμάτων στην κοινότητα Έξαρχος στην Αταλάντη, είναι προυπολογισμού 1,5 δις. ευρώ (σε πλήρη ανάπτυξη) και περιλεμβάνει ανάπτυξη τριών έργων, με ξενοδοχειακά καταλύματα 5 αστέρων, τρία γήπεδα γκολφ και πλήθος συνοδευτικών εγκαταστάσεων.
Η τρίτη περίπτωση είναι μία σημαντική συμφωνία που έκλεισε πρόσφατα μεγάλη ιστορική ελληνική ξενοδοχειακή αλυσίδα, με παρουσία σε όλη την Ελλάδα, με μεγάλη ισραηλινή εταιρεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η συμφωνία αφορά ταξίδια διακοπών περίπου 20.000 υπαλλήλων της εταιρείας σε μεγάλη μονάδα της αλυσίδας στη Δυτική Πελοπόννησο, το διάστημα Μαίου-Ιουνίου.
Πρόκειται για πολύ σημαντική συμφωνία αλλά με ιδιαίτερες απαιτήσεις, ειδικά στον τομέα της ασφάλειας, στον οποίο, ως γνωστόν, οι Ισραηλινοί δίνουν τεράστια βαρύτητα και προσοχή (για αυτό και εμείς το πάμε λίγο προσεκτικά…).
Για την ομαλή διακίνηση των Ισραηλινών τουριστών, μάλιστα, έχουν κινητοποιηθεί, όλες οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι τοπικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης και της ΥΠΑ.

Με το καλό, λοιπόν και βλέπουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου