Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Πρέσβης Κίνας: Έτσι μπορεί να αυξηθεί η κίνηση κινέζων επισκεπτών στην Ελλάδα...

Χρόνια ασχολούμαστε όλοι με την αγορά της Κίνας και τα ζητήματα σχετικά με την τουριστική κίνηση με την Ελλάδα, είναι μία από τις ελάχιστες φορές που ένας αξιωματούχος παραθέτει θέματα και προοπτικές με τόσο κατατοπιστικό τρόπο. Ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Zou Xiaoli…


…μιλώντας στο "The Posidonia Sea Tourism Forum", τα έβαλε όλα σε μία εξαιρετική σειρά:
Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, για περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος ανάμεσα στις δυο χώρες. Ωστόσο,όπως τόνισε,  καταλυτικός παράγοντας για την άνθιση των τουριστικών σχέσεων αποτελεί η διευθέτηση του ζητήματος των θεωρήσεων Visa, αλλά και η αύξηση των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων των δυο χωρών.
Μετά πρότεινε συγκεκριμένες κατευθύνσεις προβολής και επικοινωνίας, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι:
Ο γαμήλιος τουρισμός ανθεί και η Ελλάδα με τα νησιά της, πρωτοστατούντος της Σαντορίνης, αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης των νέων ζευγαριών. Εξαιρετική αγορά για την Ελλάδα, είπε επίσης, αποτελεί η αγορά τρίτης ηλικίας. Ειδικότερα, στην Κίνα τα άτομα πάνω από 60 χρονών υπολογίζονται σε 200 εκατομμύρια. Πρόκειται για άτομα που γνωρίζουν τον ελληνικό πολιτισμό και θα ήθελαν να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στη χώρα μας. Τέλος, πρόσθεσε, η Ελλάδα θα πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση της προσέλκυσης μαθητικού τουρισμού, επισημαίνοντας ότι η νεολαία της Κίνας, πρέπει να γνωρίσει από κοντά την κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Αναγκαίες, χαρακτήρισε, τελος, τις κοινές δράσεις προβολής αλλά και την ενργότερη συμμετοχή της χώρας μας σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στην Κίνα.

Απλά πράγματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου