Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Μία Ερώτηση με μεγάαααλο παρασκήνιο για Προδιαγραφές και Κατάταξη και...

- ..."ξαφνικός θάνατος" στο Αυτοκόλλητο Σήμα;

Χμμμ... Μία «ενδιαφέρουσα» ερώτηση κατάθεσαν στη Βουλή δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που μεταξύ άλλων, εισάγει και υιοθετεί μία αμφιλεγόμενη προσέγγιση στις νομοθετημένες και εφαρμοστικές διαδικασίες για τις νέες λειτουργικές προδιαγραφές των καταλυμάτων αλλά και για τη διαδικασία πιστοποίησης και κατάταξης αυτών. Σύμφωνα με...



...την ερώτηση οι δύο σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις που εκδόθηκαν στις αρχές του χρόνου, δημιουργούν συνθήκες... «αθέμιτου ανταγωνισμού» μεταξύ των υφιστάμενων και των νέων πεντάστερων ξενοδοχείων(!) και στη δεύτερη περίπτωση, παραδίδουν την κατάταξη που είχε αφαιρεθεί από τον ΕΟΤ και μεταφέρθηκε στο ΞΕΕ, στα «χέρια ιδιωτικών εταιρειών» που πιστοποιούνται στο ΕΣΥΠ.
Αναλυτικά, το κείμενο της ερώτησης, που εύλογα χρωματίζεται πολιτικά εναντίον της Ο. Κεφαλογιάννη, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ, όπου εμφανίστηκε πρώτα. 
Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές, τις πολιτικές αιτιάσεις και τα υποννοούμενα (για "εσωτερική πληροφόρηση" κ.λπ.) αλλά και τη χρονική στιγμή που ανοίγουν τα συγκεκριμένα θέματα, εμείς από την πλευρά μας, να προσθέσουμε την επισήμανση ότι εδώ και λίγες μέρες η αναπληρωτής υπουργός Ε. Κουντουρά, σε ομιλίες της κάνει διαρκώς λόγο για «νέες λειτουργικές προδιαγραφές» - «Εργαζόμαστε για τη διαμόρφωση νέων κανόνων και προϋποθέσεων Κατηγοριοποίησης και Καλής λειτουργίας των Ξενοδοχείων και Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων με νέες Ποιοτικές Προδιαγραφές” είναι η ακριβής επαναλαμβανόμενη φράση – τοποθέτηση που προκαλούσε ερωτήματα αλλά δεν είχε αποσαφηνιστεί μέχρι σήμερα.
Προσπερνώντας και διάφορα γεγονότα που αγνοούν ή παραβλέπουν οι ερωτώντες βουλευτές, π.χ. ότι οι δύο Αποφάσεις ήταν η κατάληξη διαδικασιών που είχαν ξεκινήσει πολλούς μήνες νωρίτερα, μετά τον Ν. 4276 ή ότι η Απόφαση για τις Προδιαγραφές είχε τεθεί υπόψη όλων των εμπλεκόμενων τουριστικών φορέων που υπέβαλαν παρατηρήσεις και σχόλια, μένουμε στα εξής επικείμενα:
Πρώτον, στη διαφαινόμενη πρόθεση να αλλάξουν εκ νέου και οι Προδιαγραφές αλλά και η διαδικασία κατάταξης των καταλυμάτων, με άγνωστο “χ” ακόμα το πως και το πότε. Αλλά με σαφέστατες πιέσεις η κατάταξη να επιστρέψει στον ΕΟΤ. Ούτε στο ΞΕΕ, ούτε στο υπουργείο. Εδώ, μάλλον θα μάθουμε περισσότερα όταν θα απαντηθεί η ερώτηση στη Βουλή.
Δεύτερον, στις πληροφορίες μας, ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού προχωράει στον “ξαφνικό θάνατο” του Σήματος Νόμιμης Λειτουργίας, του γνωστού μας αυτοκόλλητου. Και λέμε “ξαφνικό θάνατο” διότι η κατάργηση γίνεται την ώρα που είχε αρχίσει να υλοποιείται το μέτρο.
Οι πληροφορίες μας αυτές αναφέρουν ότι έχει ήδη υπογραφεί η σχετική απόφαση (αναμένει ΦΕΚ) που καταργεί προηγούμενη εφαρμοστική υπουργική απόφαση και ότι σε δεύτερο χρόνο, θα καταργηθεί με νομοθετική ρύθμιση και η σχετική διάταξη που είχε ψηφιστεί τον περασμένο Νοέμβριο.
Για όσους μας παρακολουθούν, όλα αυτά θα έπρεπε να είναι σχετικά αναμενόμενα, αφού είχαμε επισημάνει τις σχετικές προθέσεις πριν από αρκετές μέρες, εδώ

Αποκτούν... ενδιαφέρον οι πρώτες πολιτικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στα ζητήματα του τουρισμού. Περιμένουμε να δούμε και τα επόμενα βήματα, σε μία χρονιά που μέχρι στιγμής, χαρακτηρίζεται από μεγάλη αναστάτωση, αβεβαιότητα και θολά τοπία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου