Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Συνάντηση ΠΟΞ- Ε.Κουντουρά: Υπάρχει και η πιεστική τουριστική "καθημερινότητα"...

Λογικό είναι κάθε επικοινωνία και συνάντηση των φορέων του τουρισμού να επικεντρώνεται στα σενάρια και στην “ημερησία διάταξη” των δηλώσεων και... χρησμών των κυβερνητικών στελεχών για τα επικείμενα μέτρα, αλλά παράλληλα, υπάρχει και η καθημερινότητα που τρέχει ανελέητα. Η συνάντηση…



…του δ.σ. της ΠΟΞ με την Ε. Κουντουρά, κάλυψε και σημαντικό μέρος από αυτά.
Μεταξύ αυτών, στα πιο επείγοντα, είναι η εκκρεμότητα με την παραχώρηση απλής χρήσης Αιγιαλού και του προσδιορισμού του τιμήματος που θα πρέπει να καταβάλλουν στους ΟΤΑ τα ξενοδοχεία που αξιοποιούν τις παραλίες που βρίσκονται μπροστά τους.
Λόγω της αλλαγής του σχετικού καθεστώτος τον περασμένο μήνα, υπάρχει ένα κενό στον προσδιορισμό αυτό. Αρκετοί Δήμοι έχουν προχωρήσει τη διαδικασία υιοθετώντας τις ρυθμίσεις που είχαν γίνει το 2013 και το 2014, βάσει της οποίας το τίμημα ορίζεται στο  ένα τέταρτο – αντί ενός δεύτερου του ν. 2971 - της μέσης τιμής απλού δίκλινου δωματίου μετά λουτρού, χωρίς λοιπές επιβαρύνσεις, όπως η τιμή αυτή δηλώνεται στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας για κάθε ξενοδοχειακή επιχείρηση επί τον αριθμό των κλινών.
Η υπουργός δήλωσε στους εκπροσώπους της ΠΟΞ ότι “προωθείται, άμεσα, λύση» για το θέμα αυτό. Εδώ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κα Κουντουρά ανέφερε ότι η λύση αυτή θα κινείται στα περυσινά δεδομένα, αλλά φαίνεται ότι το θέμα δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα, από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών.  
Άλλα θέματα που τέθηκαν από την πλευρά των Ξενοδόχων, ζητώντας σχετικές παρεμβάσεις ήταν:
  • η αναθέρμανση του Εσωτερικού Τουρισμού και η επέκταση των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού,
  • η αξιοποίηση της αυξητικής τάσης που εμφανίζουν οι αφίξεις οδικώς και την εύρυθμη λειτουργία των Μεθοριακών Σταθμών,
  • η εξεύρεση δίκαιης και ρεαλιστικής λύσης στο ζήτημα των Πνευματικών-Συγγενικών Δικαιωμάτων,
  • η περαιτέρω απλούστευση και βελτίωση των διαδικασιών χορήγησης θεωρήσεων (visa).
Κατά τα λοιπά, ο ξενοδοχειακός κόσμος περιμένει να δει και τι θα γίνει με το θέμα της κατάταξης και πιστοποίησης των τουριστικών καταλυμάτων, που δείχνει να έχει “παγώσει” αυτήν την περίοδο, όπως και το αν θα έχουμε νέες αλλαγές και τροποποιήσεις στις τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές, θέματα για τα οποία, η εντύπωση που δίνεται είναι ότι το υπουργείο έχει κάποια άλλα σχέδια.

Για να δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου