Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Κυριαρχία Ελλάδας στην Πολωνική αγορά το 2013...

Είναι ισχυρά  ανοδική η τάση ζήτησης για Ελλάδα από την ανερχόμενη τουριστική αγορά της Πολωνίας την τελευταία διετία και τώρα, η τάση αυτή είναι κυρίαρχη και ξεκάθαρη. Για πρώτη φορά, η Ελλάδα βρέθηκε στην πρώτη θέση μεταξύ των κυριότερων προορισμών των πτήσεων charters από την Πολωνία, με…


…ποσοστό 22,7% (μερίδιο αγοράς) επί του συνόλου και αύξηση κατά 42,5% έναντι του 2012.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Ένωσης Πολωνών Tour Operators για το σύνολο του 2013 τα οποία επικαλείται η Πρεσβείας μας στην Βαρσοβία.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις υπόλοιπες θέσεις των οκτώ κυριότερων τουριστικών προορισμών μέσω charters από την Πολωνία, βρίσκονται:
- η Τουρκία στην δεύτερη θέση με ποσοστό 17,8% και αύξηση (έναντι του 2012) κατά 7,1%
- η Αίγυπτος στην τρίτη θέση, με ποσοστό 14,3% και μείωση κατά 22% (σημειώνεται ότι η Αίγυπτος την τελευταία πενταετία βρισκόταν στην πρώτη θέση)
- η Ισπανία, στην τέταρτη θέση, με ποσοστό 13,6% και αύξηση κατά 2% (Σημειώνεται ότι προς τις 4 παραπάνω χώρες -Ελλάδα, Τουρκία, Αίγυπτος και Ισπανία-, κατευθύνεται ποσοστό άνω του 68% των συνολικών πολωνικών πτήσεων charters)
-η Βουλγαρία με ποσοστό 6,8% και αύξηση 16,8% 
-η Ιταλία με ποσοστό 5% και αύξηση 28,5% 
-η Τυνησία με ποσοστό 4,4% και αύξηση 6,9% και
-η Κροατία με ποσοστό 2,9% και μείωση 3,8%.

Επισημαίνεται ότι, στις μετρήσεις δεν υπολογίζονται τα κανονικά αεροπορικά δρομολόγια μέσω AEGEAN και LOT, τα οποία όσον αφορούν στην Ελλάδα είναι προς Αθήνα καθώς και οι πτήσεις με εταιρείες χαμηλού κόστους όπως η WizzAir -πτήσεις προς Κέρκυρα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη και Ρόδο- και η Ryanair -πτήσεις προς Κω, Χανιά και Θεσσαλονίκη.
Αυτό που προσθέτουμε εμείς, είναι ότι μεταξύ των ελληνικών προορισμών, σε επίπεδο ποσοστών αύξησης της κίνησης από Πολωνία, ξεχωρίζουν:
  • η Ζάκυνθος με +68,5%, 
  • η Κέρκυρα με +48,5%
  • η Κως με +42,7%
  • το Ηράκλειο με +37,5%
  • τα Χανιά με 32,9% ενώ 
  • η Ρόδος περιορίστηκε σε +8,9%.

Προσθέτουμε, επίσης, πάλι εμείς, ότι το Ηράκλειο ήταν ο τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός μετά την Αττάλεια και τη Hurgada.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου