Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Διπλό μέτωπο ελέγχων στις κοινοτικές και κρατικές επιδοτήσεις...



Προφητικός, ποικιλοτρόπως, ο angel μας, το περασμένο Σάββατο. Σε ευρύτερο πλαίσιο, βεβαίως, καθώς γενικευμένη έρευνα σε όλη την επικράτεια για κοινοτικές και κρατικές επιδοτήσεις, όπως στην περίπτωση Λιάπη στην Ευρυτανία, παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Με...



...έγγραφό της στους εισαγγελείς Εφετών όλης της χώρας, η κ. Κουτζαμάνη παρήγγειλε να ελεγχθούν κοινοτικές και κρατικές επιδοτήσεις που χρησιμοποιήθηκαν για άλλο σκοπό από εκείνο για τον οποίο ελήφθησαν προκείμενου να αποδοθούν ποινικές ευθύνες στους υπαιτίους.
Παράλληλα, στο έγγραφο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου τονίζεται ότι τα χρήματα αυτά θεωρούντο αχρεωστήτως καταβληθέντα, δηλαδή πρέπει να επιστραφούν.
Παράλληλα, τον εξονυχιστικό έλεγχο των κοινοτικών επιδοτήσεων από το πρώτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης ζήτησε και ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζής, στις Περιφέρειες Κεντρικής Ελλάδας και Αιγαίου (γιατί μόνον σε αυτές, δεν γνωρίζουμε).
Με στόχο να διερευνηθεί ποιοι δικαιούχοι δεν χρησιμοποίησαν τα κονδύλια για το σκοπό που είχαν εγκριθεί, οπότε θα ζητηθεί και η επιστροφή των χρημάτων.
Ο Λ. Ρακιντζής απέστειλε την εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες και ζήτησε την καταγραφή των ΑΦΜ όλων των ξενώνων και τουριστικών καταλυμάτων που κατασκευάστηκαν με κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.
Από τον αριθμό φορολογικού μητρώου θα ελεγχθεί εάν υπήρξαν έσοδα στην επιχείρηση από την τουριστική δραστηριότητα, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα ζητηθεί η επιστροφή των επιχορηγήσεων.
Τώρα, τι ακριβώς αποτελέσματα και πότε, θα έχουν οι ενέργειες αυτές, απομένει να το δούμε στην πράξη. Αν γίνουν σωστά, διεξοδικά και γρήγορα - μιλάμε για μεγάλο όγκο και διασπορά - εμείς προσωπικώς, προβλέπουμε μεγάλα «πανηγύρια».
Για να δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου