Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο για την... "πατέντα" της Μάλτας



Το θέμα το είχαμε εντοπίσει και αναδείξει από τον Νοέμβριο και ήταν επόμενο ότι κάποια στιγμή θα το βρίσκαμε μπροστά μας ξανά. Η πρόθεση της Μάλτας να προσφέρει, ουσιαστικά, προς πώληση διαβατήριά της έναντι μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ...



...θορύβησε ελαφρώς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έφθασε πλέον και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η πρόθεση της Μάλτας – η οποία βέβαια, στο μεταξύ έχει περάσει και σχετική νομοθεσία και ήδη έχει εξετάσει και τις περιπτώσεις των πρώτων «υποψηφίων» - θα συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, μεταξύ του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, της Επιτροπής και του Συμβουλίου.
Σχετικό ψήφισμα θα τεθεί σε ψηφοφορία την Πέμπτη και όπως πληροφορούμαστε από τις Βρυξέλλες, ορισμένοι Ευρωβουλευτές, μεταξύ άλλων, θα υποστηρίξουν ότι προϋποθέσεις θα πρέπει να αποτελούν τόσο η διαμονή όσο και η δυνατότητα επενδύσεων στη χώρα.
Το θέμα της διαμονής, ως προυπόθεση, βέβαια, προφανώς μπορεί να παρακαμφθεί κάπως εύκολα, αφού όποιος μπορεί να διαθέσει τέτοια ποσά για ένα διαβατήριο, μπορεί να πληρώσει και λίγα ακόμα για να αποκτήσει μία «διεύθυνση» διαμονής.
Η προυπόθεση της επένδυσης, από την άλλη, είναι κάπως πιο δεσμευτική, αλλά ας περιμένουμε να δούμε τις λεπτομέρειες των προτάσεων.
Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, με ιδιαίτερες πτυχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου