Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Προεκλογική "γύρα": Η επίσκεψη Κριτσωτάκη σε ΥΠΟΤ-ΕΟΤ, η υποψηφιότητα Α. Κοιμήση και ένας διάλογος...

Περιπλανώμενοι και εμείς στο πεδίο της προεκλογικής αρένας, προσπαθούμε να εντοπίσουμε σημεία ενδιαφέροντος για τον τουρισμό. Έχουμε τρία. Το ένα είναι οι δύο διαδοχικές επισκέψεις κλιμακίου στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε ΕΟΤ και υπουργείο Τουρισμού, για ενημέρωση και συζήτηση με τους υπαλλήλους, με...

...επικεφαλής τον Μ. Κριτσωτάκη.
Στον «άδειο» ΕΟΤ, μεταξύ άλλων και για να μην μακρηγορούμε, ουσιαστικά δεσμεύθηκαν γενικώς για ενίσχυση και ανασυγκρότηση του Οργανισμού, «αποκατάσταση αδικιών» σχετικά με τους εργαζόμενους αλλά χωρίς να προχωρήσουν σε άλλες λεπτομέρειες ή πιο συγκεκριμένες τοποθετήσεις.
Στο πολύ πιο «γεμάτο» υπουργείο, λόγω της πρόσφατης μεταφοράς εκεί αρμοδιοτήτων και υπαλλήλων από τον ΕΟΤ, αυτό που έγινε κατανοητό – και σε συνδυασμό με τις δηλώσεις Α. Τσίπρα περί 10 μόνον υπουργείων - είναι ότι σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πιθανότατα οδεύουμε προς ένα σχήμα όπου ο Τουρισμός και άλλοι παραγωγικοί τομείς θα είναι Γενικές Γραμματείες σε ένα υπερυπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας ή κάπως έτσι. 
Α. Κοιμήσης
Το άλλο που μάθαμε είναι ότι προέκυψε η πρώτη, μέχρι στιγμής αμιγώς «τουριστική»
υποψηφιότητα σε κόμμα, αυτήν του γνωστού μας Αλέξη Κοιμήση. Κατεβαίνει υποψήφιος στην Α’ Αθήνας με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Παπανδρέου. Σύμφωνα με συνεργάτες του, αποφάσισε την υποψηφιότητα του πιστεύοντας ότι “τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του τουρισμού, μπορούν να επιλυθούν ιδανικά από τους ανθρώπους που τα γνωρίζουν καλά”. 
Η... εκτίμηση
Το τρίτο που ακούσαμε είναι ο διάλογος δύο τουριστικών συντακτών σε εκδήλωση χθες.
“Ρε συ” λέει ο ένας μόλις ακούστηκε σε μία ομιλία ότι η χρονιά έκλεισε με σχεδόν 22 εκατ. αφίξεις, “στο πρόγραμμα της Ν.Δ. γράφουν ότι την επόμενη δεκαετία, δηλαδή το 2024 η Ελλάδα θα έχει… 24 εκατ. τουρίστες! Δεν είδαν τα στοιχεία του 2014;”
“Όχι ρε, είναι προσαρμοσμένη εκτίμηση” απαντάει ο άλλος ύστερα από λίγη σκέψη.
“Τι προσαρμοσμένη;”
“Ε, έχουν υπολογίσει και… τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σου λέει, αν πέσουμε στα 14-15 εκατ. τουρίστες την επόμενη διετία, δεν θα χρειαστούν άλλα επτά-οκτώ χρόνια για να επανέλθουμε;!”

Ταύτα, προς το παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου