Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Νέα κυβέρνηση: Το σχήμα και τα πρόσωπα με τα οποία θα πορευθεί ο Τουρισμός...

Ανακεφαλαιώνουμε, με τα οριστικά πλέον στοιχεία. Το Υπουργείο Τουρισμού συγχωνεύεται μαζί με τα Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας σε ένα υπερυπουργείο Οικονομίας και η ευθύνη του ανατίθεται...




...στη σφαίρα του κυβερνητικού μεριδίου των ΑΝΕΛ, με αρμόδια αναπληρωτή υπουργό την Έλενα Κουντουρά, η οποία, εκτός από γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, μετά την ένταξή της στο κόμμα το 2012, είχε διατελέσει και υπεύθυνη του τομέα Τουρισμού.
Βάσει των σχετικών Π.Δ., οι αρμοδιότητες, οι υπηρεσίες και οι υπάλληλοι του Υπουργείου Τουρισμού μεταφέρονται ως έχουν στο νέο υπερυπουργείο, σε πρώτη φάση, τουλάχιστον. "Υπερυπουργός" ο Γιώργος Σταθάκης.
Από εκεί και πέρα, όπως έχουμε πει, τα κύρια μεγάλα ζητήματα που απασχολούν ή μπορεί να επηρεάσουν τον τομέα, λόγω των νέων πολιτικών που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση – φορολογικά, εργασιακά, επενδυτικά, υποδομές, αποκρατικοποιήσεις κοκ – παραμένουν σε συναρμοδιότητες και σε άλλα χαρτοφυλάκια.
Τώρα θα έχουμε παραδόσεις-παραλαβές, λογικά, σύντομα θα περιμένουμε αλλαγές και στη διοίκηση του ΕΟΤ και βλέπουμε.

Με αυτά τα δεδομένα και τα βασικά σχήματα και πρόσωπα ξεκινάει η νέα πορεία και περιπέτεια του ελληνικού τουρισμού και εν ολίγοις... αρχίζει το ματς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου