Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

"Γειώθηκε" νωρίς, η ίδρυση δημόσιου αερομεταφορέα...

Ήταν ομολογουμένως θεαματική η «ακύρωση» της προγραμματικής θέσης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση κρατικού αερομεταφορέα και μάλιστα από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα χθες το βράδυ. «Η επανασύσταση κρατικού αερομεταφορέα είναι σημαντική αλλά...

...χρειάζεται εκατομμύρια ευρώ που δεν έχουμε διαθέσιμα" έγραψε στο twitter και σταμάτησε μονομιάς όλη τη συζήτηση και τη φιλολογία που είχε αναπτυχθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο και η οποία πήγαινε σε μάλλον αρνητικό αντίκτυπο γενικά.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το «χρωμάτισε» βέβαια και λίγο παραπάνω σχολιάζοντας «να μη λέμε φαμφάρες στον κόσμο δεν υπάρχει άμεσα τουλάχιστον η δυνατότητα για άμεση επανασύσταση κρατικού αερομεταφορέα".
Χαρακτηρισμός που φυσικά πυροδότησε καταιγισμό σχολίων.
Νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει «εγκληματική» την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής.

Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, πάντως, στο Σχέδιο Θέσεων που παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο, υπάρχει το σχετικό σημείο περί ίδρυσης δημόσιου εθνικού μεταφορέα, αλλά στην παρουσίαση που έγινε, υπήρχε μία διαφορετική διατύπωση του στυλ «διερεύνηση δυνατότητας ίδρυσης δημόσιου εθνικού αερομεταφορέα».
Στον "αέρα", τώρα, απομένει η εξαγγελία δημόσιου φορέα για τις ακτοπλοικές συνδέσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου