Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Μετεκλογικό κλίμα: Λοιπόν, έχουμε και λέμε... (updated)

- Στο υπερυπουργείο Οικονομίας, ο Τουρισμός και πιθανότατα, με αρμόδιο υφυπουργό, στέλεχος των ΑΝΕΛ...


Το  «habemus κυβέρνηση» έχει παίξει πολύ τις τελευταίες ώρες, αλλά είναι πολύ ταιριαστό στις εξελίξεις και το επιλέγουμε και εμείς. Κατ΄αρχάς, αυτό καθαυτό, το ότι σχηματίζεται κυβέρνηση, είναι μία θετική εξέλιξη, βραχυπρόθεσμα και υπό το πρίσμα του τουρισμού τουλάχιστον. Από εκεί και πέρα...




...τα ζητήματα, νέα ή υφιστάμενα αλλά και οι ανάγκες του τομέα είναι ένα μεγάλο «ανάγνωσμα» που θα ξετυλίγεται ενώπιον μας με την πάροδο των ημερών.
Πρωταρχική σημασία, τώρα, είναι να επιστρέψει ο ρυθμός των κρατήσεων στην πολύ καλή δυναμική που είχε και να συνεχίσει το θετικό «κτίσιμο» της δυναμικής της νέας περιόδου. Αυτό, γενικώς,  προυποθέτει ηρεμία, ομαλές εξελίξεις και σταθερότητα για το επόμενο τρίμηνο, το λιγότερο.
Παράλληλα, σήμερα θα ξέρουμε το «μοντέλο» διοίκησης που θα επιλεγεί και το κυβερνητικό σχήμα που θα ορκιστεί. 
Αργά το βράδυ, υπήρξαν νεότερες και κατά φαινόμενα πιο ασφαλείς πληροφορίες ότι οδεύουμε προς ένα υπερ-υπουργείο (τέσσερα θα είναι αυτά συνολικά στην κυβέρνηση) Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, 2) Ναυτιλίας και Αιγαίου, 3) Τουρισμού και 4) Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ότι την ευθύνη του θα έχει ο Γιάννης Βαρουφάκης ή ο Γιώργος Σταθάκης.
Άγνωστο, ακόμα, παραμένει ποιος θα είναι ο άμεσος αρμόδιος για τον τομέα, σε επίπεδο υφυπουργού, ελπίζουμε, όχι απλώς Γενικού Γραμματέα. Το πρωί δε, ακούστηκε το όνομα του Τέρενς Κουίκ, ως πιθανού υφυπουργού Τουρισμού και πριν από λίγο της 'Ελενας Κουντουρά
 Ένα άλλο ερώτημα επ’ αυτού, είναι το αν θα μεταφερθεί αυτούσιο, πλήρες αρμοδιοτήτων και αντικειμένου ή θα έχουμε τυχόν «εκπτώσεις». Οι χθεσινοβραδυνές πληροφορίες παραπέμπουν σε μεταφορά υπηρεσιών, αρμοδιοτήτων και εργαζόμενων, ως έχουν. Και να δούμε φυσικά και τι αντιμετώπιση θα έχει – αν έχει – και ο ΕΟΤ. Εμείς θεωρούμε θετικό και το ότι ο «εταίρος» της νέας κυβέρνησης, ο Π. Καμμένος είναι αποδεδειγμένα υπέρμαχος του Τουρισμού και μάλιστα και με αρκετά πρωτοποριακές θέσεις.
Μετά, περιμένουμε τις προγραμματικές δηλώσεις. Εκεί θα ακούσουμε τις πρώτες προθέσεις απέναντι στον Τουρισμό, αλλά και γενικότερα, ως προς πεδία, θέματα και τομείς που ενδιαφέρουν άμεσα τον κλάδο, από το φορολογικό πλαίσιο, τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι τα εργασιακά κ.α.. Και μιλάμε για προθέσεις, διότι όπου προκύπτει... Τρόικα ή υπάρχει μέτρο που εμπίπτει στη σφαίρα της διαπραγμάτευσης, θα πρέπει να περιμένουμε τις αντίστοιχες αποφάσεις και διαδικασίες.
Ταύτα, αναμένουμε και παρακολουθούμε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου