Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

HACT: Παραμένει υψηλός ο ρυθμός κρατήσεων από ΗΠΑ αλλά...

...παρατηρούνται και κάποιες "παράπλευρες" δυσκολίες

Σημαντικά αυξημένος σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, παραμένει ο ρυθμός κρατήσεων από την Αμερικανική αγορά προς την Ελλάδα για το 2015, παρά μία σχετική επιβράδυνση που καταγράφεται λόγω της δημοσιότητας σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, σύμφωνα με...


...πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο Τουρισμού (HACT) Γιώργο Τριβυζά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο Τουρισμού (HACT), η αύξηση αυτή αναφέρεται στον αριθμό των κρατήσεων που είχε καταγραφεί την ίδια χρονική περίοδο το 2014, όταν οι κρατήσεις ήταν ήδη αυξημένες κατά 40% έναντι του 2013.
Ωστόσο, πολύ πιο επιφυλακτικοί είναι οι tour operators και τα ταξιδιωτικά γραφεία των ΗΠΑ, μέχρις ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο, με αποτέλεσμα, σε αρκετές περιπτώσεις να καθυστερούν τις προκαταβολές και την οριστικοποίηση συμφωνιών.
Γενικά, σύμφωνα με τον κ. Τριβυζά, φέτος καταγράφεται αυξημένη τάση για island hopping δηλαδή την επίσκεψη στα νησιά της χώρας με σύντομη παραμονή και για διακοπές στην Αθήνα. Ειδικά στον τομέα της κρουαζιέρας, φαίνεται ότι προτιμώνται περισσότερο οι μικρότερης διάρκειας κρουαζιέρες, δηλαδή τριήμερες και τετραήμερες, έναντι επταήμερων, σε συνδυασμό με παραμονή σε προορισμούς.
Το Επιμελητήριο, διοργανώνει επαγγελματική συνάντηση ελλήνων με αμερικανούς επαγγελματίες, με τίτλο «2015 Greece Fam Trip-Buyer Program»,
από τις 14 έως τις 21 Μαρτίου, η οποία θα εστιάζεται στις υπηρεσίες πολυτελείας. Στη φετινή, τέταρτη κατά σειρά διοργάνωση, συμμετέχουν εκπρόσωποι δύο κορυφαίων τουρ οπερέιτορ της Αμερικής που ειδικεύονται στις διακοπές πολυτελείας και αναζητούν νέους συνεργάτες στην Ελλάδα οι Virtuoso Luxury Travel και Travcoa.
Ο Virtuoso έχει στο δίκτυό του κορυφαία πρακτορεία και προορισμούς σε όλο τον κόσμο, με 355 πράκτορες-μέλη σε περισσότερες από 25 χώρες. Ο Travcoa ειδικεύεται στις πολυτελείς διακοπές για γυναίκες και ανήκει στον όμιλο της TUI.
Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει σύντομες, one to one συναντήσεις (rotating 10 λεπτών) ανάμεσα σε 30 αμερικανούς και 30 έλληνες επαγγελματίες καθώς και ένα mini trade show. Πριν τις συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια για τους έλληνες επαγγελματίες ώστε να έχουν πιο αποτελεσματική επικοινωνία στη συνέχεια με τους αμερικανούς τουρ οπερέιτορ.

Στη διάρκεια των 7 ημερών παραμονής τους στην Ελλάδα, οι εκπρόσωποι των αμερικανικών εταιρειών θα επισκεφθούν την Αθήνα και την Αράχωβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου