Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ε. Κουντουρά: Πρώτη "στάση" της πρώτης μέρας, στον ΕΟΤ...

EΟΤ έχει σήμερα, όπως μαθαίνουμε, το πρόγραμμα της νέας ηγεσίας του Τουρισμού, δηλαδή της Έ. Κουντουρά. Και έχει πολύ ενδιαφέρον η επίσκεψη αυτή, για πλήθος προφανών και μη λόγων, καθώς ο πολύπαθος Οργανισμός βρίσκεται στο κατώφλι...


...της νέας τους δομής και του νέου του ρόλου, μετά τη μεταβίβαση σειράς αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών του στο Υπουργείο Τουρισμού, προσφάτως.
Η αναπληρωτής υπουργός βρίσκεται στα γραφεία του ΕΟΤ από το πρωί, έχει ήδη κάνει σειρά συσκέψεων συνεχίζοντας τη διαδικασία ενημέρωσής της που ξεκίνησε χθες από το υπουργείο, όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Π. Λειβαδά, μέλη του δ.σ. και υπηρεσιακά στελέχη. Εννοείται, φυσικά, ότι υπάρχει αυξημένη κίνηση γενικώς στο πολυσυζητημένο και ιστορικό γραφείο του τελευταίου ορόφου και σειρά... αναμονής (και μερικά πρόσωπα εκτός Οργανισμού). 
Τα ζητήματα που εξετάζονται είναι φυσικά πολλά αλλά υπάρχουν και ορισμένα βασικά θέματα θεμελιώδους σημασίας. Αυτό που περιμένουμε να δούμε και εμείς είναι το πως θα συνδυαστούν οι θέσεις και οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για τον ρόλο  και τη δομή του ΕΟΤ. Και το λέμε αυτό, γιατί μέχρι πρότινος, στους ΑΝΕΛ επικρατούσε η άποψη ότι ο ΕΟΤ δεν έπρεπε να διαχωριστεί και είχαν εκφραστεί και σοβαρές αντιρρήσεις για τη μεταβίβαση ορισμένων αρμοδιοτήτων του. Από την άλλη πλευρά, τουλάχιστον στις τελευταίες του τοποθετήσεις, ο τομέας Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ έδινε έμφαση περισσότερο στο ρόλο του ως φορέα προβολής και διαφήμισης και λιγότερο στην τεχνική και αδειοδοτική του υπόσταση.
Θυμίζουμε επίσης ότι ο ΕΟΤ είναι από τους φορείς του Δημόσιου Τομέα που είχε τη μεγαλύτερη, ίσως, από πλευράς αριθμού υπαλλήλων, «συνεισφορά» στο πρόγραμμα Διαθεσιμότητας με εκατοντάδες μετακινήσεις, πέραν του ότι τα απανωτά κύματα φυγής υπαλλήλων που συνταξιοδοτήθηκαν, αποδεκάτισε τις υπηρεσίες του. Υπό αυτό το πρίσμα, οι εξαγγελίες περί επαναπρόσληψης υπαλλήλων που είχαν ενταχθεί στη διαθεσιμότητα, έχει δημιουργήσει εύλογες προσδοκίες και για όσους βρέθηκαν εκτός ΕΟΤ...
Μεταξύ άλλων, νομίζουμε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί και η σύνταξη του νέου Π.Δ. για τον Οργανισμό, καθώς η διαδικασία είχε κολλήσει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Κατά τα λοιπά, υπάρχουν και τα τρέχοντα που επείγουν, όπως η επικείμενη συμμετοχή του ΕΟΤ στη σημαντικότερη έκθεση της χρονιάς, στο Βερολίνο στις αρχές Μαρτίου, ο σχεδιασμός της επικοινωνιακής στρατηγικής καθώς και αρκετά άλλα γραφειοκρατικά και δημοσιονομικά θέματα.

Τα εισερχόμενα μας έρχονται κατά κύματα, αν έχουμε κάτι νεότερο θα επανέλθουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου