Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Keep Calm γιατί θα πρέπει να περιμένουμε και τις Προγραμματικές...

Αυτήν την ώρα ξεκινά η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Τουρισμού, η οποία αναβλήθηκε χθες, προκαλώντας ποικίλα σχόλια και συζητήσεις, εκατέρωθεν. Στο μεταξύ και ενώ παρακολουθούμε και τα όσα λέγονται και ακούγονται και στις άλλες...




...αντίστοιχες τελετές , στα συναρμόδια με τον τουρισμό υπουργεία, πρωτίστως, τα οποία προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε, αυτό που παρατηρούμε και εμείς, όπως και άλλοι είναι μία πανσπερμία απόψεων, ανεπίσημων εξαγγελιών και προσωπικών τοποθετήσεων.
Οι οποίες, ανατρέπουν πολλά, επιβεβαιώνουν άλλα, ορισμένα και αντικρουόμενα μεταξύ τους και γενικά δημιουργούν ένα «κλίμα», λίγο θολό έως και ανησυχητικό για σειρά ζητημάτων, που μπορεί να επηρεάσουν τον τουρισμό, άμεσα ή έμμεσα, αρνητικά ή και θετικά, μαζί με το σύνολο της αγοράς και της πραγματικής οικονομίας. Από τα αναπτυξιακά, το ΕΣΠΑ, τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά, τις αποκρατικοποιήσεις, τους διεθνείς διαγωνισμούς, τα πρώτα νομοσχέδια κάθε υπουργού και πολλά ακόμα.
Επιστρέφουμε σε αυτό που λέγαμε σε προηγούμενες αναρτήσεις μας. Απτό δείγμα γραφής και προθέσεων, δεν θα έχουμε πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης σε λίγες μέρες. Από ό,τι λένε και οι πληροφορίες, ένα τέτοιο στίγμα έδωσε και ο νέος πρωθυπουργός μόλις έκλεισαν οι πόρτες στο υπουργικό συμβούλιο.
Εκεί θα καταλάβουμε, ελπίζουμε, τι θα αποτελεί κεντρική και άνωθεν κατεύθυνση και τι «προσωπικές» απόψεις και μεμονωμένες κατευθύνσεις.

Αυτά προς το παρόν και θα επιστρέψουμε με τα αμιγώς του υπουργείου Τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου