Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΙΤΒ 2015, ανταγωνιστές: Η Αίγυπτος επιτίθεται με επενδύσεις δισεκατομμυρίων και η Τουρκία κρατάει "άμυνες"

Ρίξαμε και μία ματιά στους ανταγωνιστές, όπως πάντα και ως συνήθως ήταν και λίγο καταθλιπτική η διαδικασία σύγκρισης, σε ορισμένους τομείς. Φέτος, στην ITB, αυτό που συζητείται περισσότερο είναι η Αίγυπτος. Πρώτα επειδή έγινε το απίστευτο σκηνικό με τον υπουργό Τουρισμού ο οποίος ενώ βρισκίταν στο Βερολίνο, έμεινε...


...εκτός κυβέρνησης στον ανασχηματισμό. Εξέλιξη που σόκαρε πολλούς στη Γερμανία και σε άλλες αγορές επειδή ο Hisham Zaazou ήταν ο υπουργός που πήρε επάνω του την τεράστια πρόκληση της ανάκαμψης της Αιγύπτου και έτρεχε σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, για να γυρίσει το κλίμα. Είναι ο εμπνευστής του προγράμματος διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων που ξεκίνησε να υλοποιεί η χώρα με 135 εκατ. δολάρια σε βάθος τριετίας και με 45 εκατ. δολάρια μόνον για φέτος, αλλά και αυτός που πίεσε για την παροχή γενναίων κινήτρων και επιδοτήσεων σε tour operators και αεροπορικές εταιρείες.
Το άλλο για το οποίο συζητείται η Αίγυπτος είναι για ορισμένα τεράστια επενδυτικά σχέδια που αδειοδότησε και υλοποιεί. Μεταξύ αυτών, το προυπολογισμού 1,6 δισ. ευρώ project Emaar Misr Marassi Beach Resort στη βόρεια ακτογραμμή, Μεσόγειο δηλαδή, κοντά στο El Alamein, όπου σε μία έκταση συνολικά 6.500 στρεμμάτων δημιουργείται ένα mega θέρετρο πολυτελείας, με γήπεδο γκολφ και ιδιωτική παραλία μήκους έξι χιλιομέτρων!
Παράλληλα, υλοποιούνται επενδύσεις για δημιουργία επτά τουριστικά Malls στο Κάιρο και σε άλλες τουριστικές πόλεις για shopping και διασκέδαση, ενώ το υπουργείο Πολιτισμού-Αρχαιοτήτων προχωρεί με ταχείς ρυθμούς την υλοποίηση του μεγαλεπήβολου προγράμματος του Grand Egyptian Museum, μία επένδυση ύψους 810 εκατ. δολαρίων!
Μάθαμε και για άλλα σχέδια για ξενοδοχεία και θέρετρα, περίπου άλλων 300 εκατ. ευρώ, αλλά σταματήσαμε να διαβάζουμε και να μετράμε, γιατί μόλις είχαμε μάθει και τα μαντάτα από την επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης...  
Θα πούμε κάτι και για την Τουρκία, η οποία φαίνεται να αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα και στη γερμανική αγορά. Η Τουρκία ξεπέρασε πέρυσι την οροφή των 5 εκατ. επισκεπτών από τη Γερμανία, αλλά φέτος φαίνεται ότι θα επικεντρωθεί περισσότερο στο να τη διατηρήσει παρά στο να επεκταθεί παραπάνω.
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό, αλλά φαίνεται ότι ο κυριότερος η ανάσχεση που καταγράφεται στη ζήτηση λόγω Ισλαμιστών. Πάντως, μάθαμε ότι από τον Ιανουάριο, τα κονδύλια στις Δημόσεις Σχέσεις και στο lobbying των Τούρκων στη Γερμανία, έχουν κτυπήσει "κόκκινο"...

Για την Ισπανία, τα πράγματα είναι αρκετά θετικά, αν και δεν αναμένεται πολύ μεγάλη μεταβολή στην κίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου