Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Υπουργείο Τουρισμού: Habemus αρμοδιότητες...

- Τι δίνει στην Ε. Κουντουρά η απόφαση του πρωθυπουργού, τι κρατάει ο Γ. Σταθάκης

Με τα αυτά και με τα άλλα, ήρθαν και οι αρμοδιότητες. Φρεσκοτυπωμένο το ΦΕΚ (την Παρασκευή) με τις αρμοδιότητες που δίνονται σε πέντε αναπληρωτές υπουργούς από τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, μεταξύ αυτών και της «ημέτερης» Ε. Κουντουρά για τον Τουρισμό. Σύμφωνα με...


...τη σχετική απόφαση, στην αναπληρώτρια υπουργό δίνεται ο κύριος όγκος των αρμοδιοτήτων του συγχωνευθέντος υπουργείου Τουρισμού, αλλά υπάρχουν αρμοδιότητες που παραμένουν στον υπουργό Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γ. Σταθάκη καθώς και αρκετές άλλες, οι οποίες θα ασκούνται από κοινού ή «μόνο από κοινού», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, με τον υπουργό.
Η απόφαση έχεις ως εξής:
«Στην Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ανατίθεται η άσκηση των ακόλουθων αρμοδιοτήτων:
1. α) από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών−Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του πρώην Υπουργείου Τουρισμού
αα) του Τμήματος Δημοσιονομικών Αναφορών και Εποπτευόμενων Φορέων της Διεύθυνσης Οικονομικού η οποία ασκείται από κοινού με τον Υπουργό
αβ) του Τμήματος Γραμματείας − Ενημέρωσης του Πολίτη της Διεύθυνσης Διοικητικού
αγ) της Διεύθυνσης Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και των υπαγόμενων σε αυτή υπηρεσιακών μονάδων
αδ) των εκπαιδευτικών μονάδων της περίπτωσης Δβ του άρθρου 2 του π.δ. 112/2014 η λειτουργία των οποίων ρυθμίζεται από τις διατάξεις του νόμου 3105/2003 όπως ισχύει
β) από την Γενική Γραμματείας Τουριστικής Πολιτικής του πρώην Υπουργείου Τουρισμού
βα) της Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής με το σύνολο των Υπηρεσιών που υπάγονται σε αυτή
ββ) της Ειδικής Υπηρεσίας Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων
βγ) της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΣΠΑ οι οποίες ασκούνται από κοινού με τον Υπουργό
2. Της εποπτείας όλων των εποπτευόμενων από το πρώην Υπουργείο Τουρισμού οργανισμών, νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και αποκεντρωμένων δημόσιων υπηρεσιών.
Άρθρο 2
Στις κατά το άρθρο 1 αρμοδιότητες περιλαμβάνονται:
α) οι κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες,

β) η νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία ασκείται μόνον
από κοινού με τον Υπουργό,

γ) η πρόταση για την έκδοση ατομικών και κανονιστικών διαταγμάτων,
δ) η έκδοση πράξεων ατομικού και κανονιστικού χαρακτήρα,
ε) η πρόταση για την έκδοση διαταγμάτων και η έκδοση πράξεων από κοινού με άλλους Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς και Υφυπουργούς.
στ) ο διορισμός των διοικήσεων όλων των εποπτευόμενων από το πρώην Υπουργείο Τουρισμού οργανισμών, νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και αποκεντρωμένων δημόσιων υπηρεσιών. Η αρμοδιότητα αυτή ασκείται από κοινού με τον Υπουργό.
ζ) η απόσπαση, η μετάταξη και η τοποθέτηση του κάθε φύσης και σχέσης εργασίας προσωπικού όλων των εποπτευόμενων από το πρώην Υπουργείο Τουρισμού οργανισμών, νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και αποκεντρωμένων δημόσιων υπηρεσιών.
Άρθρο 3
Από τις αρμοδιότητες που ανατίθενται με το άρθρο 1 εξαιρούνται και παραμένουν στον Υπουργό:
α) ο προσδιορισμός της πολιτικής του Υπουργείου στο πλαίσιο των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου και των λοιπών συλλογικών κυβερνητικών οργάνων καθώς και ο συντονισμός της εφαρμογής της πολιτικής αυτής,
β) η εκπροσώπηση του Υπουργείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διεθνείς οργανισμούς,
γ) ο διορισμός, η πρόσληψη, η απόσπαση, η μετάταξη και η τοποθέτηση του κάθε φύσης και σχέσης εργασίας προσωπικού των υπηρεσιών του Υπουργείου με την επιφύλαξη των περ. στ) και ζ) του προηγούμενου άρθρου της παρούσας”.
Αυτό σημαίνει ότι η κα Κουντουρά πάει στο Βερολίνο... θεσμικώς, πλήρης και πρέπει να μεταφέρουμε και τις πληροφορίες μας – σε συνέχεια και της ανάρτησής μας για το «μποτιλιάρισμα» στις διαδικασίες – ότι από την Πέμπτη και την Παρασκευή, είχε δοθεί κατεύθυνση από το Υπουργείο σε όλες τις υπηρεσίες και τις ΠΥΤ να προχωρήσει ταχέως η διεκπεραίωση των υποθέσεων και των εκκρεμοτήτων που είχε παγώσει.
Τα νέα πρόσωπα που ακούγονται
Διαβάσαμε στον tornadoro τα δύο ονόματα που έχουμε ακούσει και εμείς για τις θέσεις των Γενικών Γραμματέων σε Υπουργείο και ΕΟΤ.  Για τον κ. Ζαχαράτο μας είχε προϊδεάσει ο angel, με το γνωστό του ύφος,  πριν από πάνω από 20 μέρες, για τον κ. Βλαχογιάννη, ακούσαμε μόλις προ ημερών, όταν άρχισε να εμφανίζεται σε καθημερινή βάση στο υπουργείο και να συμμετέχει σε συναντήσεις και σε ενημερώσεις της υπουργού με υπηρεσιακούς παράγοντες.
Αυτά είναι τα επικρατέστερα, μέχρι στιγμής ονόματα και η χρονική στιγμή των αλλαγών φαίνεται ότι θα είναι προς τα μέσα Μαρτίου και μετά (στον ΕΟΤ ίσως και λίγο αργότερα).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου