Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Από τη μία ψάχνουν part time ελεγκτές και από την άλλη, κόβουν τις μετακινήσεις για τους ελέγχους...



Το ότι έχουμε ένα κράτος που λειτουργεί συχνά αλλοπρόσαλλα, ε, το έχουμε καταλάβει όλοι μας πια. Υπάρχουν, όμως, στιγμές που το «χάσμα» μεταξύ των κυβερνητικών προθέσεων και επιδιώξεων, από τη μία πλευρά και των πρακτικών ή των κατευθύνσεων από τις Υπηρεσίες των κρατικών φορέων...


...ξεφεύγει από τα όρια ενός απλού παραλογισμού.
Από τη μία πλευρά, αυτές τις μέρες έχουμε κορυφαία κατεύθυνση και στόχο την πατάξη της φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής και γενικώς της κάθε «φορο-κάτι» ή άλλου, που θίγει τη νομιμότητα και ανατρέπει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Σωστά;
Στο πλαίσιο αυτό, διαβάζουμε και ακούμε για προσλήψεις των... part time ελεγκτών, μεταξύ των πολιτών και των τουριστών, που θα εντείνουν και θα ενισχύσουν τους ελέγχους.
Το λογικό δε, θα είναι να ενισχυθούν γενναία – σε επίπεδο στελεχών, εφοδίων και υλικοτεχνικού εξοπλισμού - και οι υφιστάμενοι ελεγκτικοί μηχανισμοί ή να αναδιοργανωθούν και να ανασυσταθούν, εφόσον θεωρείται ότι δεν αποδίδουν τα δέοντα και προσδοκώμενα.
Από την άλλη πλευρά, λοιπόν και εν προκειμένω στον τομέα Τουρισμού, εμείς μαθαίνουμε ότι τα κονδύλια για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων που κάνουν τους ελέγχους του Υπουργείου Τουρισμού, δηλαδή στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού οι οποίες είναι επιφορτισμένες με τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες, περικόπηκαν σε μεγάλο βαθμό, σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 60%, σε σχέση με τις κοστολογημένες ανάγκες που είχαν υποβληθεί.
Για παράδειγμα, αν μια ΠΥΤ πρέπει να κάνει «χ» ελέγχους κατά τη διάρκεια του έτους και για τους ελέγχους αυτούς απαιτούνται «ψ» μετακινήσεις, με τα κονδύλια που εγκρίθηκαν δεν θα κάνει ούτε τους μισούς, για να μην πούμε και λιγότερους!
«Και τι να πρωτοκάνω τώρα με τα μισά και λιγότερα, λεφτά;» μας ρωτούσε και στέλεχος μεγάλης τουριστικής ΠΥΤ;
Φανταζόμαστε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην περιοχή ευθύνης του, με πρόσληψη περισσότερων part time «καλωδιωμένων»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου