Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Απασφάλιση: Τα "σχέδια υπονόμευσης", τα κέντρα και συμφέροντα και οι αποφάσεις ακόμα και για "ρήξη"...


Υπάρχει μία υποβόσκουσα ένταση εδώ και αρκετές μέρες σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας του Τουρισμού και φαίνεται ότι τώρα πια άρχισε να εκτονώνεται προς διάφορες κατευθύνσεις. Ο ορυμαγδός που έχει προκληθεί με αφορμή τη διοργάνωση του flashmob στο Λονδίνο αλλά και μία σειρά άλλων περιστατικών και κινήσεων, φαίνεται ότι...

...οδήγησε σε “απασφάλιση” και από σήμερα αναμένονται ποικίλες αντιδράσεις σε πολιτικό και επικοινωνιακό επίπεδο και από το υπουργείο αλλά και από τον ΕΟΤ.
Ειδικά ως προς τον τελευταίο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η Διοίκηση του Οργανισμού διακρίνει την ύπαρξη ενός “σχεδίου υπονόμευσης” των κινήσεων και των αποφάσεων στρατηγικής που σχεδίασε και επιχειρεί να υλοποιήσει, από “κέντρα” και “συμφέροντα” που εκδηλώνονται μέσω του ευρύτερου mediaακού περιβάλλοντος αλλά ακόμα και εντός του ίδιου του ΕΟΤ!
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτά τα κέντρα και συμφέροντα έχουν στοχοποιήσει κομβικά πρόσωπα της πολιτικής ηγεσίας για λόγους που ακόμα διερευνώνται, ενώ καθίσταται σαφές ότι οι στοχοποιημένοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν το έργο τους για τη ριζική αναδιοργάνωση του τομέα και για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις - σε Διοικητικό και υπηρεσιακό επίπεδο - που κρίνουν αναγκαίες για να βελτιωθεί η απόδοση και αποτελεσματικότητα του διοικητικού μηχανισμού του υπουργείου και του ΕΟΤ, να εξαλειφθούν παρελκυστικά φαινόμενα  και τυχόν “κατεστημένα” και να προχωρήσει όσο γίνεται πιο εύστοχα η προσαρμογή στα νέα δημοσιονομικά δεδομένα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε τέτοιου χαρακτήρα “υπονομευτικές κινήσεις” αποδίδονται, μεταξύ άλλων, η προσπάθεια μπλοκαρίσματος ορισμενων απόφάσεων που ελήφθησαν πρόσφατα από το δ.σ. του Οργανισμού, η όλη παρουσία της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο καθώς και άλλες πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν το τελευταίο διάστημα.
Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πηγές πάντα, αποδίδονται σοβαρές ευθύνες - και θα αναζητηθούν - στο Γραφείο ΕΟΤ Μ. Βρετανίας για σειρά “αστοχιών” που όπως υποστηρίζεται, κατεγράφησαν κατά τη διάρκεια της World Travel Market με “κορωνίδα” τη διοργάνωση του flashmob και της δεξίωσης που το ακολούθησε, με ευθύνες να αναζητούνται και για την εταιρεία που εμπλέχθηκε.
Ειδικά ως προς το flashmob, θέμα που, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις σε μερίδα του τύπου και της διαδικτυακής σφαίρας, έχει κατατεθεί ερώτηση από βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κ.λπ., αλλά και νέα δημοσιεύματα που ρίχνονται σήμερα στην επικαιρότητα, θεωρείται ότι χρησιμοποιείται σαν αφορμή για μία σκληρή και ανυπόστατη επίθεση εναντίον της πολιτικής ηγεσίας και πίσω από όλα αυτά ανιχνεύονται συγκεκριμένες σκοπιμότητες.
Για τον ΕΟΤ ειδικότερα, θεωρείται ότι το σχέδιο ανασυγκρότησης και αναδιοργάνωσης του Οργανισμού προκαλεί έντονες αντιδράσεις, αλλά οι αλλαγές θα προχωρήσουν χωρίς καμία μεταβολή στα σχέδια που γίνονται.
Στο πλαίσιο αυτό, επίκεινται σαρωτικές αλλαγές στη Διεύθυνση Επιθεώρησης ενώ θα γίνει άμεσα, ίσως και από την επόμενη εβδομάδα και δεύτερο “κύμα” αλλαγών διευθυντικών στελεχών νευραλγικών διευθύνσεων (rotation).
Θα μεταβληθεί άρδην, ο τρόπος λειτουργίας των υπηρεσιών και ειδικά των στελεχών που κατέχουν θέσεις προισταμένων διευθύνσεων και τμημάτων, με στόχο να εγκαθιδρυθεί ένα σύγχρονο πλαίσιο, εργασίας και απόδοσης, λειτουργίας της διοικητικής ιεραρχίας και επίτευξης στόχων και αποτελεσμάτων.
Αυτά προς το παρόν και μένουμε και εμείς εν αναμονή της συνέχειας. 
Είμαστε, πάλι, πάντως, μία... “ωραία ατμόσφαιρα”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου