Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Της Ημέρας: Τι μαθαίνει κανείς στη Θεσσαλονίκη...


Αγαπητό μου lobby,
εκτός από όλα τα άλλα, η Θεσσαλονίκη είναι και η “μάνα” των πληροφοριών, τέτοιες μέρες. Το τι μαθαίνει κανείς, δεν περιγράφεται και όπως και να το κάνουμε,  δεν πολυστέκεσαι στο τι ισχύει ή όχι αλλά είναι η διαδικασία του...

...πες και άκου που αξίζει “όλα τα λεφτά”.
Ένα που μπορώ να σου πω, έτσι για αρχή, είναι ότι έχουν δρομολογηθεί πολλά και σοβαρά, σαν εξελίξεις για τον τουρισμό, σε κυβερνητικό επίπεδο. 
Φαίνεται ότι η συνάντηση με τον Α. Σαμαρά στο Μαξίμου προχθές, κούνησε πολλά γρανάζια και έβαλε στην πρίζα διάφορους υπουργούς. Να δούμε τι από αυτά θα ανακοινωθεί, τα άλλα θα τα βρούμε από άλλη άκρη.
Ακούω διάφορα και για το νέο “σχήμα” Υπουργείου και ΕΟΤ. Που ετοιμάζεται και θα παρουσιαστεί αργότερα τον Δεκέμβριο.
Και σε αυτό, δύο έχω, τώρα, να μεταφέρω, Ένα ότι το νέο οργανόγραμμα, φτιάχνεται από πρόσωπα του Δημόσιου τομέα - και συγκεκριμέν δύο κυρίες - που για πολλούς μέσα στον ΕΟΤ είναι “κόκκινο πανί”. Εισήγηση θα κάνουν βέβαια, αλλά έχει και αυτό τη σημασία του.
Το άλλο είναι, ότι ό,τι και να αποφασιστεί τελικά, μέχρι το τέλος του χρόνου, ο ΕΟΤ που ξέρουμε σήμερα θα είναι εντελώς διαφορετικός με αυτόν που θα πρέπει να στηθεί από το 2013. Στα χαρτιά τουλάχιστον.
Αλλά και στα πρόσωπα ετοιμάζονται αλλαγές. Και μάλιστα, όπως μου λένε, “μεγάλες”. Και αυτό δεν θα είναι στα χαρτιά, έρχεται όπου’ νάναι...
Με αγάπη (Σαλονικιά)
angel


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου