Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: "Κούρεμα" στη συμφωνία με Ryanair, ανακοίνωσε ο Γ. Μπουτάρης αλλά...


...η αγορά αναρωτιέται: "με τι όρους και ποια... λεφτά";

«Κούρεμα» κατά 100.000 ευρώ ή 30% επί του συνόλου των απαιτήσεων της Ryanair στην οικονομική συμφωνία για το 2012 του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης με την ιρλανδική εταιρία, ανακοίνωσε προ ολίγου ο...

...πρόεδρος του Οργανισμού και δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους.
Όπως διαβάζουμε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, κατά τον Δήμαρχο, η εταιρία αποδέχτηκε τελικά μείωση της τάξης περίπου του 30% (η ετήσια σύμβαση έφτανε αρχικά τα 350.000 ευρώ), με αποτέλεσμα τα δρομολόγια από και προς τη Θεσσαλονίκη να μην διακοπούν και να συνεχίζονται κανονικά.
«Καταφέραμε να κουρέψουμε την σύμβαση κατά 100.000 ευρώ για το 2012, εξηγώντας τους ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Για το 2013 θα ξανασυζητήσουμε το θέμα με την εταιρία», τόνισε.
Αυτή είναι βέβαια η «επίσημη» εκδοχή Μπουτάρη.
Να συμπληρώσουμε εμείς δύο-τρία τινά, όπως τα μαθαίνουμε:
Πρώτον, σε καμία χρονική στιγμή η Ryanair δεν υπονόησε καν ότι ua διακόψει τις πτήσεις προς Θεσσαλονίκη. Αυτό που είπε ύστερα από 11 μήνες μη πληρωμής, είναι ότι συνεχίζει να τιμολογεί και να χρεώνει.
Δεύτερον, αυτή η συμφωνία για το «κούρεμα», σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, προβλέπει διαγραφή χρέους ενός μήνα από το πρώτο έτος (περίπου 30.000 ευρώ), διαγραφή άλλων περίπου 90.000 για το 2012 και άλλη μία περικοπή, ίσως περίπου στο ίδιο ύψος για το τελευταίο έτος της συμφωνίας. Κανείς δεν γνωρίζει, όμως, από τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς τις λεπτομέρειες της συμφωνίας που έκλεισε και υπέγραψε μόνος του προ περίπου μηνός ο κ. Δήμαρχος.
Και μεταφέρουμε τα ερωτήματα που αυτομάτως γεννώνται:
Ποιες είναι οι νέες - αυστηρές λένε οι πληροφορίες - προϋποθέσεις που έθεσε η Ryanair προκειμένου να ισχύσει η συμφωνία του «κουρέματος»;
Πότε πρέπει να καταβληθούν τα υπεσχεθέντα βάσει της νέας συμφωνίας;
Και το κυριότερο και σημαντικότερο, από που και ποιον θα πληρωθούν;
Ταύτα, προς το παρόν...

1 σχόλιο:

  1. Για να σε τα πω εγώ τα παραπάνω που έμαθα, αφού είμαι ήδη Θεσσαλονίκη: Με το "deal Μπουτάρη", όπως λένε εδώ τα καρντάσια, η Ryanair "ξεχνάει" μία 3οάρα (χιλιάρικα) από τον πρώτο χρόνο, "κόβει" 90.000 φέτος και συμφωνεί για άλλα 90.000 του χρόνου.
    Το κλειδι, όμως, ξεκαθάρισαν οι Ιρλανδοί, είναι να αρχίσουν να πέφτουν τα φράγκα. Αλλιώς... no money, no honey που λένε και στο Dublin.
    Τί άλλο υπάρχει τώρα στο Μπουτ-deal, εδώ όποιον ρωτάω σηκώνει τα χέρια ψηλά. Άρα, θα δούμε τι θα άλλο δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή