Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

CNN: Τι συνέβη όταν ο Richard Quest πήγε να "την βγει" στην υπουργό Όλγα;


Γενικώς, είμαστε από την πλευρά εκείνων που δεν ασπαζόνται τη “λογική” - ή μάλλον το “επιχείρημα” - των εκάστοτε υπουργών, υφυπουργών και λοιπών του είδους, ότι οι συνεντεύξεις και οι εμφανίσεις στους στα διεθνή media, συνεισφέρουν ιδιαιτέρως στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης από μόνες τους και θεωρούμε ότι υπερτιμώνται επικοινωνιακά για άλλους, ευνόητους λόγους. Ωστόσο, είναι ορισμένες περιπτώσεις που ομολογουμένως...

...ακόμα και εμείς τις ευχαριστιόμαστε!
Αυτούσιες, παρακάτω, οι τελευταίες ερωτο-απαντήσεις από τη συνέντυξη της Ο. Κεφαλογιάννη με τον γνωστό και μη εξαιρετέο, για την επιθετικότητα και τη... “ζωηράδα” του αν μη τι άλλο, Richard Quest:
Richard Quest:Μα αυτό που χρειάζομαι να ακούσω από εσάς είναι πως ενθαρρύνεται τον κόσμο όταν βλέπουν στις οθόνες τους (και γνωρίζω ότι η Αθήνα είναι μακριά από τα νησιά) εικόνες σαν τις σημερινές. Εικόνες βίας, ακούνε για το καταθλιπτικό περιβάλλον και πως ο κόσμος υποφέρει ποιος θέλει να κάνει διακοπές σε ένα μέρος με 25% ανεργία? Αυτό που χρειάζομαι από εσάς να μου εξηγήσετε είναι ποια είναι η δική σας στρατηγική για την αλλαγή της υπάρχουσας εικόνας?
O. Κεφαλογιάννη:  “Πρώτα από όλα έχουμε μία σταθερή στρατηγική σχετικά με την πορεία του τουρισμού και έχουμε υψηλούς στόχους επειδή έχουμε διαπιστώσει ότι ο τουρισμός αποτελεί μοχλός ανάπτυξης και αυτή είναι η πορεία που επιθυμούμε για την Ελλάδα. Αυτό που είναι σημαντικό να πούμε είναι ότι εκατομμύρια επισκεπτών που βρέθηκαν στην χώρα μας φέτος δεν είχαν καμία αρνητική εμπειρία το αντίθετο ενώ η αναπληροφόρηση (feedback) από την αγορά είναι πολύ θετική – αυτό είναι το μήνυμα που έλαβα κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στην παγκόσμια έκθεση τουρισμού αυτό το διάστημα.
Εκτιμώ ότι τα γεγονότα προβάλλονται με μία δόση υπερβολής, αυτές είναι διαδηλώσεις -  όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι μία κοινωνία που περνάει όλες αυτές τις θυσίες μπορεί να έχει τέτοιου τύπου αντιδράσεις αλλά θέλω να έρθετε αύριο στην Αθήνα, επιθυμώ να σας δείξω τον ήλιο της Αθήνας, το μουσείο της Ακρόπολης, τον Παρθενώνα και τέλος θέλω να σας δείξω ότι οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν όμορφες στιγμές στην Αθήνα και όχι μόνο στα νησιά ή άλλους τουριστικούς προορισμούς”.
Richard Quest: “κα. Υπουργέ δυστυχώς οι πρόσφατες επισκέψεις μου στην Ελλάδα έλαβαν χώρα για διαφορετικούς λόγους αλλά οι επισκέψεις μου στην χώρα σας για διακοπές ήταν ιδιαίτερα ευχάριστες, σας ευχαριστώ πολύ είναι πολύ καλό που σας έχουμε μαζί μας στο πρόγραμμα”
Εδώ το link όλης της συνέντευξης και φυσικά προσέξετε στην τελευταία ερώτηση  τα πλάνα που επέλεξε να ρίξει ο σκηνοθέτης εκείνη τη στιγμή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου